Gençler sanatla zenginleşmeli

Başbakan Yıldırım ülkenin kültür ve sanatta kendini geliştirmiş gençlere ihtiyaç duyduğunu, gençlerin kültür ve sanatla zenginleşmelerini beklediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen "GENÇDES 2017 Projesi" lansmanında konuştu.

Yıldırım, projeye çok önem verdiklerini, beklentilerinin büyük olduğunu, porjeyle gençlerin kültüre ve sanata katılımının artacağını söyledi.

Gençlerin çeşitli imkansızlıklar sebebiyle gerçekleştiremedikleri birçok düşünceyi GENÇDES ile hayata geçireceğine işaret eden Yıldırım, eserler ortaya çıktıkça başka gençlere de ilham verileceğini belirtti.

Destek 8 milyondan 54 milyon liraya çıktı

Yıldırım "Biz, hükümet olarak onların her zaman yanında olacağız, her zaman destek vereceğiz. Geçen yıl ilk adımı atıldı, proje kapsamında farklı sanat dallarında toplam 91 projeye 8 milyonun üzerinde destek verildi. Bu yıl desteği büyüttük, 2017 yılında 54 milyon tutarında bir kaynak ayırıyoruz. Bu yıl müzik alanındaki projeleri de destek kapsamına aldık. Ben gençlerimizi buradan bir kez daha kültür ve sanatın çeşitli dallarında kafa yormalarını, proje geliştirmelerini davet ediyorum, çağrı yapıyorum. Bu projelerin gençler tarafından veya gençlere yönelik olarak üretilmesi esastır" diye konuştu.

Terörü yok etmek istiyorsak sanata kafa yormalıyız

Kültür ve sanatla ilgili, kendini geliştiren gençlere ülkenin ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, "Terörü yok etmek istiyorsak, her türlü ayrışmayı yok etmek istiyorsak daha fazla bu konulara kafa yormamız gerekiyor" dedi.

Bir ülkedeki insan kaynağı yükseltilemediği zaman kurulan yapıların er ya da geç atıl kalacağını söyleyen Yıldırım, "Gençlerimiz hem bilgili hem donanımlı yetişsinler istiyoruz hem de dünyaya zengin ve derinlikli bir bakış açısına sahip olmasını istiyoruz. Gençlerimiz insani değerlerini, ahlaklarını yitirmesinler, iyiye ve daima güzele yönelsinler istiyoruz. Bu yüzden onların kültür ve sanatla zenginleşmelerini ve ülkemizi de zenginleştirmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, söz konusu projeyle Türkiye'nin geleceğine damga vuracak büyük sanatçılar, kültür adamlarının açığa çıkacağını, ülkenin zenginliğine zenginlik katacak büyük eserlerin önünün açılacağını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir