Kuzey Amerika'nın en büyük İslami organizasyonu başladı

Kuzey Amerika kıtasının en büyük İslami organizasyonlarından RİS (Reviving the İslamic Spirit-İslam Ruhunu Canlandırma) Convention-2014 dün başladı. Organizasyon 28 Aralık'ta sona erecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuzey Amerika kıtasının en büyük İslami organizasyonlarından RİS (Reviving the İslamic Spirit-İslam Ruhunu Canlandırma) Convention-2014, Kanada'nın Toronto kentinde başladı.

Toronto Metro Convention Center’da dün başlayan organizasyon 28 Aralık'ta sona erecek.

Kanada’nın yanı sıra ABD’den de vakıf, dernek ve şirketler adına binlerce kişinin katıldığı toplantı, farklı kültürlerden Müslümanların, geleneklerinden örnekler sergilemesi nedeniyle renkli görüntülere de sahne oluyor. Aralarında Moritanya’dan Abdullah bin Bayyah, ABD’den Huseyin Nasr, Malcolm X’in kızı Ambassador Shabazz, Muhammed Ninowy, Munır El-Kasım, Hamza Yusuf ve İngiltere’den Zahir Mahmud gibi isimlerin de bulunduğu organizasyonda, ünlü sanatçı Sami Yusuf da kapanış günü konser verecek.

 islami_etkinlik.jpg

Metro Convention Center salonlarında, sabahtan gece saatlerine kadar aralıklarla devam edecek konferansları izlemek isteyenlere kolaylık sağlamak için, merkezin bir katı kreş olarak düzenlendi. Konferans ziyaretçilerinin yemek ihtiyacı için de binlerce kişiye hizmet vermek üzere, her kültürden ve mutfaktan yiyeceğin satıldığı gıda bölümü oluşturuldu. Ziyaretçilerin vakit namazlarını kılabilmeleri için hazırlanan mescitte, açılış günü onbinden fazla Müslüman Cuma namazı kıldı. Organizasyonun sergi alanına kurulan pazarda ise, kitaptan giyeceğe, süs eşyasından İslami evlilik organizasyonlarına kadar her alanda stant yer alıyor. RİS 2014 Convention, Noel nedeniyle okulların tatil olması dolayısıyla da ziyaretçi akınına uğruyor.

20 bin ziyaretçi

Organizasyon Direktörü Sumayyah Poonah yaptığı açıklamada, ilk kez 11 Eylül olaylarının ardından bir grup Müslüman gençle başlayan organizasyonun, geçen 13 yıl içinde büyüdüğünü söyledi.

Sumayyah Poonah, "Geçen yıl 20 binin üzerinde ziyaretçimiz olmuştu. Bu yıl da bu rakamdan az olmayacağını umuyoruz" dedi.

Bu yıl, "He Came To Teach You Your Religion - O Size Dininizi Öğretmeye Geldi" mesajının işleneceğini anlatan Poonah, "Organizasyon boyunca, Kuzey Amerika ve Ortadoğu’dan onlarca misafir ve binlerce ziyaretçi, izleyecekleri oturumlarda bu mesajın detaylarını görecek" diye konuştu.

En büyük ilgi evlendirme servisine

islam_fuar.jpg

Öte yandan organizasyonda en büyük ilgiyi, 10 yıldır hizmet veren İslami evlendirme servisi görüyor.

RİS 2014’e gelen bekar erkek ve bayanlara, ücretsiz hizmet veren kısa adı İMAP (İslamic Matrimonial Assistance Program-İslami Evlilik Yardımı Programı) Direktörü Muhammed Zainul AA’ya yaptığı açıklamada, 10 yıldır binlerce gencin evlenmesine vesile olduklarını söyledi. Evlenmek isteyen Müslümanların, İslam’ın uygun görmediği usullere tevessül etmektense, doldurdukları forumlar sayesinde uygun eş bulabildiklerini anlatan Muhammed Zainul, "Tamamen gönüllü olarak bu hizmeti veriyoruz. İki Müslümanın mutlu bir yuva kurması bize yeter" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir