ORAN 20 milyon lira hibe dağıtacak

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, mali destek programları kapsamında girişimcilere 20 milyon lira hibe desteğinde bulunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
KAYSERİ  - Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) mali destek programları kapsamında girişimcilere 20 milyon lira tutarında hibe desteği verecek.
Yeni mali destek programlarının Hilton Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, mali destek programlarında yönetim kurulu başkanı veya üyesi sıfatıyla hiçbir kişiye ya da kuruluşa ayrıcalık yapmadıklarını söyledi.
Vali Yılmaz, amaçlarının yeni iş alanlarının açılmasına ve sektörün çeşitlenmesine katkıda bulunarak, yurtdışına olan bağımlılığı azaltmak olduğunu kaydetti.
AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, Türkiye'nin hızlı ekonomik büyümeyi, yerinde ve tespit edilmiş kaynakları harekete geçirerek, sektörleri teşvik edip katkı vererek yakaladığını belirtti.
2023 hedeflerini hatırlatan Öksüzkaya, "2023 yılında Türkiye, 500 milyar dolar ihracatı hedefliyor. Şu an önümüzde bir 10 yıl kaldı, hedeflerimize ulaşmamız için çok çalışmamız gerekiyor. Her geçen yıl ihracat hedefimizde rekor kırıyoruz. 2013 yılı hedefimize 158 milyar dolar ihracatı koyduk" diye konuştu.
 
"Girişimcilere 20 milyon lira hibe"
 
ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu da ajansın bugüne kadar 5 farklı konuda iki kez mali destek programına çıktığını hatırlattı.
Ajansın, Türkiye'nin dışa bağımlı olduğu alanlarda üretimi teşvik etmeyi amaçladığını ifade eden Palancıoğlu, şunları kaydetti:
"Bu sene 20 milyon TL'lik bir mali destekte bulunuyoruz. İlk defa bu kadar büyük boyutta hibe sunacağız ve bunun 15 milyon TL'sini özel sektör alacak. Tabii biz Kayseri'yi farklı bir noktaya taşımak istiyoruz. Kentin altyapısı hakikaten kamu kurumlarının özellikle Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla farklı bir noktaya geldi. Bunun katma değeri yüksek ürünler üreterek sanayiciler tarafından desteklenmesi gerekiyor."
Mali destek programının iki başlıktan oluştuğunu anlatan Palancıoğlu, şöyle devam etti:
"Bu yılki mali destek programlarımız 'Gelişen Sektörlerde Rekabetçi KOBİ'ler ve 'Tarımla Gelen Kalkınma' olmak üzere iki başlıktan oluşuyor. KOBİ'lere yönelik mali destek programına KOBİ'ler başvurabilecek. 400 bin TL'ye kadar hibe alabilecek olan başvuru sahipleri, projelerini 9 aylık süre içinde bitirmek zorundalar. Kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik 'Tarımla Gelen Kalkınma' mali destek programına ise kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, kar amacı gütmeyen kooperatif ve birlikler başvuruda bulunabilecek. Bu program kapsamında da 500 bin TL'ye kadar hibe verilecek. Bu programlara başvurular 15 Mart'ta sona erecek. Kayseri, Sivas ve Yozgat illerimizin bu yeni hibe programından en iyi şekilde faydalanmalarını diliyoruz."
Toplantıya, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer'in yanı sıra çok sayıda girişimci katıldı.