Ordu-Giresun Havalimanı için ek ödenek

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Ordu-Giresun Havalimanı Projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 50 milyon lira ek ödenek talimatı verdi" açıklamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, mart ayında açılması planlanan Ordu-Giresun Havalimanı Projesi için 50 milyon liralık ek ödenek talimatı verdiğini bildirdi. 

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kendisini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul ettiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaklaşık 2 saat Ordu'yu ve devam eden projeleri konuştuklarını anlatan Yılmaz, Erdoğan'ın deniz üzerine yapılan Ordu-Giresun Havalimanı Projesi başta olmak üzere diğer yatırımları yakından takip ettiğini aktardı. 

Yılmaz, havalimanı projenin hızlandırılması ve zamanında açılışının gerçekleştirilmesi için 50 milyon lira ek ödeneğin sağlandığını belirterek, "Sohbetin hemen başında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'ni sordu. Havalimanına ilişkin mevcut süreci ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın da bizzat bildirmesi suretiyle takvimin ne olduğunu ve nasıl olacağını, ne zaman açılacağını, eksik bölümlerini ve hatta projedeki su boşluklarının ne zaman doldurulacağı dahil olmak üzere çok ince bir bilgilendirme süreci oldu" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havalimanı proje haritası üzerinden kendilerine özellikle su boşluklarını sorduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: 

"Sayın Cumhurbaşkanımız su olan bölgelere ilişkin 'burası neden boşluk, burası dolmayacak mı?' diye soru yöneltti. Ben de kendisine projede o boşlukların dolmayacağını söyledim. Bunun üzerine sayın Cumhurbaşkanımız ilgili müteahhit firma yetkilisini arayarak birtakım görüşme yaptıktan sonra bu alanların doldurulmasına dair ulaştırma bakanlığımız yetkililerinin kanaatini ve fikrini alarak ilave bir 50 milyon liralık ek ödenek talimatı verdi. Şimdi yakın bir tarihte o su boşluklarına ilişkin de çalışmalar olacak." 

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu'yu ve devam eden projeleri birebir takip ettiğini dile getirerek, yapımına mayıs ayında başlanması planlanan Orduspor Stadyum Projesi için de Cumhurbaşkanı'na teşekkür ettiğini söyledi. 

Stadyum için 100 milyon liralık ödeneğin daha önce aktarıldığını belirten Yılmaz, "Bu stadyum, sporseverlere 2015 yılı yatırımındaki tek stat. Artık bu proje yatırım programına alındı. Bütçesi konuldu. Projelendirilmesi devam ediyor. İnşallah yakın bir zamanda ihalesi gerçekleşmesi suretiyle sporseverlerin emrinde olacak" ifadesini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir