Perakende ve gayrimenkul şirketleri Fransa’ya çıkarma yapacak

Dünyanın en büyük uluslararası perakende ve gayrimenkul fuarı olarak nitelendirilen MAPIC'e Türkiye stadı kurulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA 

İSTANBUL - Perakende ve gayrimenkul sektörlerinin lider şirketleri Fransa’ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Alkaş Fuarcılık’ın 2006 yılından bu yana Türkiye temsilciliğini yürüttüğü, dünyanın en büyük uluslararası perakende ve gayrimenkul fuarı olarak nitelendirilen MAPIC, 19-21 Kasım tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek. 

Bu fuara perakendecilerin yanı sıra master francise’lar, yatırım şirketleri, proje ve gayrimenkul geliştirmecileri, mimarlar ve şehir temsilcileri katılıyor. MAPIC’te bu yıl 67 ülkeden 2 bin 400 perakendeci, 2 bin 300 geliştirici ve 900 yatırımcı buluşacak. 685 standın yer alacağı fuarda bu yıl Türkiye standı da ilk kez kuruldu. ‘Turkish Brands’ adıyla kurulacak standda Bernardo, Flo, Gönül Kahvesi, Kiğılı, Penti, Çilek, Damat Tween ve Esse gibi 8 büyük marka yer alacak. Alkaş Fuarcılık Genel Müdürü Yonca Aközer, “Alkaş Fuarcılık olarak 2006’dan bu yana MAPIC’i yapıyoruz. Aslında MAPIC’e her yıl 350-400 kişi gidiyoruz. Bu sene bir farklılık yaptık. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ile bir Türkiye standı kurduk” dedi. 

Türkiye standının Türk markalarının yurtdışında mağazalaşma hedefl erine ulaşmada önemli bir araç olacağını belirten Aközer, “Türk markalarının bugün itibariyle yurtdışında 4 bin-4 bin 500 mağazaları var. Hedefl eri ise 20 bin mağazaya ulaşmak. Biz de bu hedef doğrultusunda bu standı kurduk. Bu standda firmalarımız hem markalarını hem de ürünlerini tanıtacaklar” diye konuştu. 

MAPIC’i İstanbul’a getireceğiz 

MAPIC'e ‘Turkish Brands’ çatısı altında katılan markaların dışında münferit olarak yer alan pek çok Türk şirketi de var. Aközer, “Türkiye standında markalarımıza kendilerinin sunum yapmalarını da sağlayacağız” dedi. Aközer, MAPIC fuarını Türkiye’ye getirmek istediklerini de söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir