P&G, ‘Marka Pratiği’ni gençlere aktaracak

P&G, Sabancı Üniversitesi’nde başlayan ‘Marka Pratiği’ yüksek lisans programının stratejik içerik ortağı oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - P&G (Procter&Gamble) , Sabancı Üniversitesi ve Reklamcılık Vakfı tarafından hayata geçirilen Marka Pratikleri Platformu'nun düzenlediği Marka Pratiği yüksek lisans programının stratejik içerik ortağı oldu. P&G’nin markalaşma alanındaki vizyon ve deneyimini akademik bir platformda genç kuşaklara aktarma fırsatı bulacağı yüksek lisans programında, P&G marka ekibi, öğrencilerle birebir marka eğitimi gerçekleştirecek.

Marka Pratiği yüksek lisans programı ile markaların beklentileriyle, genç yöneticilerin donanımlarını önemli ölçüde eşleştirmek ve marka ekonomisine yetişmiş insan gücü kazandırmak hedefleniyor. Marka Pratiği programı, öğrencileri usta pazarlamacılarla buluşturarak yerli ve yabancı markalardan oluşan pazarlama ekosisteminin parçası haline getirmeyi amaçlıyor. 

P&G marka ekibi, öğrencilerle birebir marka eğitimi gerçekleştirecek

Program kapsamında marka ve pazarlama alanının önde gelen akademisyenleri dersler verirken markaların tepe yöneticileri eğitimci, mentor ve proje lideri olarak öğrencilerle birebir marka uygulamaları gerçekleştirecek. Derslerde öğrencilerle bir araya gelecek olan P&G Türkiye Marka Operasyonları Direktörü Oya Canbaş, programa marka ekibi ile destek vereceklerini söylüyor ve şöyle devam ediyor: “P&G olarak bilgi, birikim ve tecrübelerimizi yeni nesillere aktaracak platformlarda varlık göstermeye özen gösteriyoruz. Marka Pratiği yüksek lisans programı ile markalaşmanın kurumsallaşmasına ve kaliteli iş gücü yetiştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz”. P&G Türkiye, bu işbirliği sayesinde yaratıcı ve genç beyinlerle buluşacak, her sektörde pazarlamanın gelişimine katkı sağlayacak insan gücünü destekleyecek ve markalaşma bilincinin artması için destek verecek.

“P&G gibi markalaşma konusunda deneyimli bir dünya devinin stratejik ortaklığı bizim için yol gösterici olacak”

Marka Pratikleri Platformu Direktörü Ayşegül Molu, “Marka Pratikleri Platformu ve bu kapsamda hayata geçirilen Marka Pratikleri yüksek lisans programı, markalaşma sürecinde etkin rol oynayacak insan kaynağını yetiştirmeyi hedefliyor. Bu bağlamda markalaşmada bir dünya devi olan P&G ile gerçekleştirilen stratejik ortaklığın Türkiye’de marka ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi. 

Program yapısı hakkında da bilgi veren Ayşegül Molu, “Kuramsal bilgiyi sağlayan derslerin yanısıra, iş pratiği de, farklı sektörlerden farklı markaların karşılaştığı zorluklar üzerinde çalışılarak ve başta P&G olmak üzere kıymetli uzmanlarla beraber yapılacak incelemeler, çıkarılacak kavramsal modeller ve çözümlemelerle sağlanacak. Uygulanacak fikirlerin sonuçlarını gözlemleme ve değerlendirme gibi aşamaların da olacağı tüm bu süreçte P&G gibi markalaşma konusunda deneyimli bir dünya devinin stratejik ortaklığı bizim için yol gösterici olacak” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir