ASELSAN mühendisinin ölüm raporu tereddütlü

Bakan Yılmaz, ASELSAN mühendisinin ölüm raporuna ilişkin mahkemenin tekrar inceleme isteyebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ASELSAN Mühendisi Hüseyin Başbilen'in ölümüyle ilgili Adli Tıp Kurumu raporuna ilişkin, intihar mı, cinayet mi olduğunun tereddütlü olduğunu belirterek, mahkemenin yeniden inceleme isteyebileceğini söyledi.

Yılmaz, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin ASELSAN Mühendisi Hüseyin Başbilen'in ölüm sebebiyle ilgili Adli Tıp Kurumu'nun raporuna ilişkin sorusu üzerine, "İntihar mı? cinayet mi? bunu ben de size sorayım. Bu teknik bir konudur. İntihar mı? cinayet mi? olduğu tereddütlü. İki türlü söyleyen de var. Bilim tartışmaya açık olmak demektir" dedi.

Bu konuda karar verilebilmesi için uzmanların görüşüne itibar edilmesi gerektiğini, bu güreşlerin mahkeme tarafından değerlendirileceğini dile getiren Yılmaz, "Mahkeme yeniden inceleme isteyebilir" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, "Kürecik bölgesinde kurulması kararlaştırılan NATO Füze Savunma Sistemini'ne ilişkin soru üzerine, Sivas Şarkışla'da daha önceden bir radar üssü olduğunu ve radarın yeniden oraya kurulmasını talep ettiklerini belirtti.

İsmet Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Radar için en uygun yerin Malatya Kürecik olduğu belirtildi. ABD ile ancak NATO amaçlarına tahsis edilmek üzere yapılmış bir sözleşme var. Bu bir radar üssüdür. Radar saldırı amaçlı değil savunma amaçlıdır. NATO Genel Sekreteri de, bu radarın hiçbir ülkeye yönelik kurulmadığını söyledi. Bir başka ülkeye saldırı amacı yoksa bu radardan korkmaya çekinmeye gerek yoktur. NATO üyelerine herhangi bir saldırı olmayacaksa belki de hiç kullanılmayacaktır. Bu NATO tesisidir ve Türkiye'yi de koruyor. (NATO diyorsunuz ama burada Amerikalılar çalışıyor) diyorlar. Akıllı savunma denen bir sistem var. Bu sistemde herkes kendi imkanlarını NATO'nun emrine verir. Kimisi uçağını, kimisi gemisini, radarını veya füzesini verir. Bu sistemin füzeleri burada değil. Ya Romanya'da, ya Polonya'da kullanılacaktır. Mesela gemi bölümü İspanya'dadır. Bu sistem içinde en üst seviyede bizim komutanımız yer alacaktır. Bunda mutabık kalındı."

Bu konularda ilginizi çekebilir