Çanakkale'nin e-ticaret haritası çıkarıldı

Online alışveriş platformu kliksa.com, Çanakkale'nin e-ticaret haritasını çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabancı Topluluğu'nun online alışveriş platformu kliksa.com, Çanakkale'nin online alışveriş haritasını çıkardı. Buna göre Çanakkaleliler internetten en çok, akıllı telefon, oto lastiği, bebek bezi, televizyon ve USB belleği tercih ediyor.

kliksa.com'dan yapılan açıklamaya göre, Çanakkaleliler bilgisayar, telefon, anne-bebek, oyuncak, oto aksesuarları ve elektrikli ev aletleri kategorilerine yoğun rağbet gösteriyor. Ürün bazında ise akıllı telefon, oto lastiği, bebek bezi, televizyon ve USB bellek en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. 

Çanakkale'de online alışverişin büyük bölümü sırasıyla Biga, Gelibolu, Çan, Ayvacık, Gökçeada, Ezine, Yenice ve Lapseki ilçelerinde gerçekleşiyor. 

kliksa.com verilerine göre, Çanakkaleli kadınlar en çok akıllı telefon, bebek bezi, televizyon, elektrikli süpürge ve parfüm satın alıyor. Kadınların yüzde 43'ü alışverişini tek çekimle, yüzde 57'si ise taksitlendirerek gerçekleştiriyor. Erkeklerin tercihinde ise sırasıyla akıllı telefon, oto lastiği, televizyon, USB bellek ve elektrikli süpürge öne çıkıyor. Çanakkaleli erkeklerin yüzde 37'si alışverişini tek çekimle, yüzde 63'ü ise taksitlendirerek yapıyor.