Yüzde 40 büyüyen HOSAB’a Hasan Sözüneri imzalı modern camii

geçtiğimiz yıl bünyesine kattığı yeni firmalar ve 2B alanlarıyla yüzde 40 oranında büyüme sağlayan HOSAB'a iki katlı modern cami yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ / BURSA

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi Cami temeli bugün düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan HOSAB Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatih Sivri, HOSAB’ın son yıllarda büyük bir yatırım hamlesi içinde olduğunu belirterek, “Atık su arıtma, su temini ve alt yapısı, yer altı elektrik dağıtım şebekesi, doğalgaz ve yol gibi sanayi için büyük önem arz eden alt yapılarını hızla tamamladı.  Bu yatırımlar sayesinde bölgede faal firma sayısı son beş yılda 40’tan 101’e yükseldi. Bölge firmalarının yaptığı ihracat 600 milyon doları buldu, çalışan sayısı 9 bin kişiye ulaştı. HOSAB, geçtiğimiz yıl bünyesine kattığı yeni firmalar ve 2B alanları ile 111 hektardan alandan, yüzde 40 büyüme ile 155 hektar alana ulaştı. Tabii bölgemizin bu gelişimi başka ihtiyaçları ve yatırımları da beraberinde getiriyor. HOSAB Cami de bunlardan birisi” dedi. 

Cami projesinin Yüksek Mimar Hasan Sözüneri tarafından yapıldığını ve ücretsiz olarak kendilerine verildiğini söyleyen Sivri, “HOSAB’ın kimliğine uygun modern bir cami projesi oldu. Bugün temelini attığımız camimizi bir yıl içinde bitirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

hosab-cami-projesii.jpg

İki katlı olacak caminin her katı yaklaşık bin 25 metrekare olarak planlandı. Alışılan cami mimarisi dışında, ancak geleneksele duyulan saygıyı yansıtan, Bursa motifleri taşıyan, her türlü dini kuralı da içinde barındıran bir proje olarak dikkat çekiyor.