Deniz tuzuna ilgi arttı, satışlar katlandı

Estuz Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özdemir, doğal deniz tuzuna olan ilginin satışlara da yansıdığını belirterek, “Geçen yıl perakende deniz tuzu ürünlerinde 2013 yılına göre yüzde 34 artış sağlandı” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm mineralleri ihtiva eden doğal deniz tuzu kullanımı ülkemizde de giderek artıyor. Estuz Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özdemir, doğal deniz tuzuna olan ilginin satışlara da yansıdığını söyledi. Özdemir, “Geçen yıl perakende deniz tuzu ürünlerinde 2013 yılına göre yüzde 34 artış sağlandı” dedi. 

Son yıllarda deniz tuzuna ilginin artığını yineleyen Özdemir, doğal deniz tuzunun birçok faydasının bulunduğunu kaydetti. Özdemir, “İnsan vücudu için gerekli minerallerin çoğunu gerekli oranlarda içeren doğal deniz tuzu yararlıdır. Doğal deniz tuzunun tansiyon düşürücü, vücutta su kaybını önleyici etkisi ile birlikte karaciğer, böbrekler ve böbreküstü bezlerinin daha etkili çalışmasına da yardımcı olduğunu uzmanlar söylemektedir” dedi. 

Üretim mart ve ağustos ayları arasında yapılır

Sektörde 33 yılı geride bırakan Estuz’un bugün itibariyle üç ayrı bölge ve üç ayrı tesiste hizmet verdiğini söyleyen Vedat Özdemir, “Eskişehir’deki tesiste ayda bin 500 ton kapasite ile üretim gerçekleştirilirken, Çiğli’deki tesiste ayda 5 bin ton üretim yapılıyor. Dazkırı’daki tesiste ise ayda 3 bin ton rafine tuz, 2 bin 500 ton kurutulmuş tuz kapasitesi ile çalışmalar sürdürülüyor” dedi. 

Deniz tuzu üretiminin İzmir Çamaltı deniz tuzlalarında Mart ve Ağustos ayları arasında yapıldığını söyleyen Özdemir, Eylül ayından itibaren ise tuzların piyasaya sunulduğunu ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir