FİSKOBİRLİK üreticinin "emanet" fındığına talip

FİSKOBİRLİK'in yaklaşık 300 bin ton fındık depolayacak kapasiteye sahip depoları olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, üreticinin emanet fındığına talip olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, "FİSKOBİRLİK'in yaklaşık 300 bin ton fındık depolayacak kapasiteye sahip depoları var, dolayısıyla üreticimiz emanet fındığını sanayiciye değil de mümkünse kurumumuza versin" dedi.  

Bayraktar, yaptığı açıklamada, 2015 yılı fındık rekoltesinin Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede olacağını tahmin etmediklerini söyledi.  

Özellikle son günlerde fındıkta görülen küllenme hastalığının rekolteyi olumsuz etkiyeceğini anlatan Bayraktar, mevcut durumun fındık fiyatlarına üretici açısından olumlu yönde etki yapacağını vurguladı.  

Bayraktar, kurum olarak son 3 yıldır fındık alımı yaptıklarını dile getirerek, aldıkları ürün miktarını da her sene bir önceki yıla göre ikiye katladıklarını söyledi. 

Bu yıl üreticinin kapısına kadar giderek ürünlerini alacaklarını belirten Bayraktar, şunları kaydetti: 

"Parasal bir sorunumuz yok. Ödemeleri peşin yapacağız. Gönlümüzden geçen, üretici fındığını kendi kurumuna versin. Böyle bir durumda fındık fiyatları üreticinin istediği seviyelere ulaşır ve onları tatmin eder. En önemli nokta ise FİSKOBİRLİK'in yaklaşık 300 bin ton fındık depolayacak kapasiteye sahip depoları var, dolaysıyla üreticimiz emanet fındığını sanayiciye değil de mümkünse kurumumuza versin. Biz üreticilerimizin emanet fındığına talibiz."  

"Kilogramı 15 lira seviyelerinde oluşur"  

Bayraktar, yeni sezonda fındık fiyatlarının kilogramının 15 lira seviyelerinden açılacağını öngördüklerini belirterek, "Sezonun bu rakamla açılması büyük olasılık. Üstü olabilir ama 15 liranın altına düşmez gibi gözüküyor. Belki sanayici bir süre fiyatların düşmesini bekleyebilir. Ancak üretici fındığını pazara indirmemekte direnirse farklı bir tablo ortaya çıkar. O anlamda yine bütün yük üreticinin üzerinde" ifadelerini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir