Hamdi Akın: Borsa İstanbul'a daha güçlü döneceğiz

21 Nisan'da borsadan kendi isteğiyle ayrıldığı açıklanan Akfen Holding'in pay sırası bugün işleme kapatılıyor. Hamdi Akın, Borsa İstanbul’a çok daha güçlü ve verimli bir yapıyla geri döneceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz aylarda hisse geri alımı yaparak piyasadaki payları toplayan Akfen Holding, bugün itibariyle Borsa'dan çıkıyor. Konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın,  Borsa İstanbul’a çok daha güçlü ve verimli bir yapıyla geri döneceklerini söyledi.

Hamdi Akın, “Sürekli yatırım ve dolayısıyla ile özkaynak gerektiren şirketler yerine, yatırımlarını büyük ölçüde tamamlamış kar dağıtımı yapan şirketleri holding çatısı altında tutarak zaman içerisinde tekrar Borsa İstanbul’a geleceğiz. 

Delist yapmamız sadece teknik zorunluluklardan kaynaklanmaktadır. Holding değerlememizi zorlaştıran inşaat şirketlerimizi ayırdıktan sonra çok daha sade bir yapıya kavuşacağız. Önümüzdeki yıl yeni yapılanmamızın meyvelerini almaya başlayacağımızı şimdiden görebiliyoruz. 

Akfen 40. yılında hem yönetim hem gelirleri hem de yatırımları itibarıyla yine dünya yatırımcı şirketlerin ilgi odağı olmaya devam edecektir. Geçen yıl enerji şirketimizde gerçekleştirdiğimiz EBRD ortaklığı ve bu yıl beklediğimiz yeni ortaklıklar şirketlerimize yepyeni ufuklar açacaktır” değerlendirmesini yaptı.