Ersan Gülüm Çin'e transfer oldu

Beşiktaş'ın defans oyuncusu Ersan Gülüm, 7 milyon euroya Çin kulübü Hebei China Fortune'ya transfer oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ersan Gülüm için geçtiğimiz yaz aylarında Beşiktaş'ın kapısını çalmaya başlayan Çin takımlarının arasından sıyrılan Hebei China Fortune, 7 milyon euro bonservis bedeli karşılığında bu transferi gerçekleştirdi.

Ersan Gülüm'ün Hebei Fortune'dan 3 yıl için 10 milyon euro alacağı öğrenilirken, Beşiktaş'ın devre arasında gönderdiği stoper sayısı da 3 oldu. Pedro Franco'yu Arjantin'e, Miloseviçci de Almanya'ya gönderen Siyah Beyazlılar, buna karşılık Getafe'den Alexis ve Hannover 96'dan Marcelo'yu almıştı. Teknik direktör Şenol Güneş'in tüm karşı çıkmalarına rağmen hem Çin takımının bonservisi 7 milyona yükseltmesi, hem de Ersan'ın 3 yıl için alacağı 10 milyon euro'nun bu transferin gerçekleşmesini kaçınılmaz kıldığı öğrenildi.

3 futbolcudan 25 milyon euro

Ersan Gülüm'ün Çin'e transfer olmasıyla Beşiktaş'ın kasasına son 8 ayda giren bonservis bedeli toplam 25 milyon euro'ya ulaştı.

Yaz transfer döneminde Demba Ba'yı 13 milyon euro'ya Çin takımı Shanghai Shenhua'ya, Atınç Nukan'ı 5 milyon euro'ya Alman takımı Red Bull Leipzig'e satan Beşiktaş yönetiminin son bombası 7 milyon euro ile Ersan Gülüm oldu.

Ersan Gülüm'ün Hebei China Fortune takımına transferinden 7 milyon euro gelir elde edecek olan Siyah Beyazlıların kasasına toplamda 25 milyon euro girmiş olacak.