Fenerbahçe'den çifte transfer

Sarı-lacivertli kulüp, Porto'dan Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro ve Senegalli stoper Abdoulaye Ba'yı 1 yıllığına kiraladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe, Portekiz'in Porto takımından iki transfer birden yaptı ve Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro ile Senegalli stoper Abdoulaye Ba'yı 1 yıllığına kiraladı. 

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Fabiano Ribeiro ve Abdoulaye Ba için satın alma opsiyonları Fenerbahçe'de olmak üzere Porto'yla 1 yıllık anlaşma sağlandığı bildirildi. 

Yarın İstanbul'a gelip sağlık kontrolünden geçecek iki oyuncu, daha sonra sözleşme imzalayacak.  

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden kaleci Fabiano Ribeiro, ülkesinin Sao Paulo takımıyla iki kez şampiyonluk sevinci yaşadı. 2009-2011'de sırasıyla Toledo Work, Santo Andre ve America Futbol Kulübü'nde kiralık oynayan 27 yaşındaki kaleci, 2011'de Portekiz temsilcisi Olhanense ile anlaştı. Bir sonraki sezon Porto'ya geçen Fabiano, bu takım forması altında lig şampiyonluğu, Portekiz Kupası ve Süper Kupa kazanma başarısı gösterdi. Porto'daki ilk iki sezonunda Breziyalı file bekçisi Helton'un yedeği olarak görev yapan Ribeiro, vatandaşından kaleyi devraldığı 2014-2015 sezonunda 38 maça çıktı. Brezilyalı kaleci toplamda 65 kez Porto forması giydi.  

Sarı-lacivertli takımın bir diğer transferi 24 yaşındaki Ba ise Porto altyapısında yetişti. 2010-2011 sezonunu Covilha takımında kiralık olarak geçiren Ba, bir sonraki sezon ise Academica'da kiralık olarak oynadı. Bu takımda 26 maçta forma giyen ve 2 gol atan Senegalli futbolcu, Portekiz Kupası'nı kazandı. 2012-2013'te yeniden Porto'ya dönen ve takımıyla lig şampiyonluğu yaşayan Abdoulaye Ba, son iki sezonu ise Vitoria Guimaraes ve İspanyol ekiplerinden Rayo Vallecano'da kiralık olarak geçirdi.  
 

Bu konularda ilginizi çekebilir