Mustafa Denizli sözleşmeyi imzaladı

Galatasaray Kulübü, futbol takımı teknik direktörlüğüne getirilen Denizli ile sözleşme imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mustafa Denizli kendisini 2016-2017 sezonu sonuna kadar Galatasaray'a bağlayan sözleşmeyi onayladı. İmza töreninde konuşan Denizli, "Şu andaki tablo çok net şekilde önümde, bu tablo beni asla umutsuzluğa kaptırmaz. Bu tabloyu değiştireceğiz" dedi

Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda düzenlenen ve kulüp başkanı Dursun Özbek'in de katıldığı imza töreninde Denizli, kendisini 2016-2017 sezonu sonuna kadar sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. 

Törende ilk söz alan Dursun Özbek, Galatasaray'da yeni bir sayfa açtıklarını dile getirerek, "Bugün 26 Kasım 2015, Galatasaray için yeni bir sayfa, yepyeni bir gün" dedi. 

Özbek, Atletico Madrid'e dün yenilerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenmelerinden dolayı herkesin üzgün, kırgın ve kızgın olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: 

"Şunun bilinmesini istiyorum; dünkü karşılaşmamız sadece o güne ait bir olay değil, bir birikimin sonucu, geçmişten gelen problemlerin doğurduğu bir olaydır. Şunu herkes çok iyi bilmeli; Galatasaray Başkanı olarak eğer yapılan bir yanlış varsa, hatalar varsa bunun hesabını vermeye her zaman hazırım. Biz Galatasaray'da göreve çağrıldığımızda hiç düşünmedik kabul ettik. Galatasaray'ın gününü kurtarmak değil, geleceğiyle ilgili sorunları çözmek için göreve talibiz. Hiçbir zaman da medyada olmak, reyting almak için bu göreve talip olmadık." 

654645-002.jpg

'Büyük faydalar üretecek'

Galatasaray'ın Mustafa Denizli yönetiminde daha önce önemli başarılar kazandığını vurgulayan Özbek, sözlerini şöyle tamamladı: 

"1988 yılını hatırlayalım. Neuchatel Xamax maçı oynadık. Deplasmanda 3-0 kaybettik ama sevgili hocam Mustafa Denizli, 'Fark etmez biz de İstanbul'da 5-0 kazanırız' dedi. Bu Galatasaray'ın pes etmeyeceğinin çok canlı bir örneğidir. Mustafa Denizli söylemleriyle değil ama yaptıklarıyla kendisini ispatlamış, Galatasaraylılığın ne olduğunu göstermiş bir kişiliktir. Sevgili hocama, 'Yuvana hoş geldin' diyorum. Burada açmış olduğu ve kariyerinin büyük bölümünü oluşturan parantezi yine burada kapatmak arzusunda olması beni ve bütün Galatasaraylıları duygulandırmıştır. Başarılı bir parantez kapamayı diliyorum. Galatasaray'a çok büyük faydalar üreteceğinden de eminim." 

'Geçmişle ilgili bir şey sorgulamayacağız'

Mustafa Denizli, teknik direktörlük kariyerinin önemli bir bölümünü geçirdiği Galatasaray'a dönmenin mutluluğu ve heyecanını yaşadığını söyledi. 

Denizli, Atletico Madrid maçı için dün Başkan Dursun Özbek ile yaptıkları seyahat nedeniyle yorgun göründüklerini dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Günümüzün yaklaşık 10 saati havada geçti. Biraz yorgun gibi gözükebiliriz ama bu yorgunluk bizi asla yıldırmaz, yıldırmayacaktır. Ben bugüne kadar bu camiaya, bu takıma hizmet eden büyük başarılar kazandıran tüm değerli büyük meslektaşlarımı, bu kulübün tarihine geçmiş çok değerli insanları burada bir kez daha kalben anmak, onlara selamlarımı ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Yol haritalarımızda onların yaptıklarının üzerine bir nebze ilave edebilirsek, bu bizim için büyük mutluluk kaynağı olacaktır. Geçmişte yapılanlar ve önümüzde yapılacak olanlar ayrı ayrı konulardır. Bugünden itibaren geçmişle ilgili hiçbir şeyi sorgulamayacağız. Yarın takımla birlikte 'Bismillah' deyip, yeni yol haritamızın bizi nasıl başarıya götüreceğinin plan ve düşüncelerini paylaşacağız." 

4,5 milyon dolar ödenecek

Galatasaray, teknik direktörlük görevine getirilen Mustafa Denizli'ye 1,5 yıllık sözleşme karşılığında 4,5 milyon dolar garanti ücret ödeneceğini açıkladı. 

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yayımlanan açıklamada, "Profesyonel futbol takımımızın teknik direktörlüğü için, şirketimiz ile Mustafa Denizli arasında 2015-2016 ve 2016-2017 futbol sezonları için toplam 4.500.000 ABD Doları net bedel karşılığı anlaşmaya varılmıştır" denildi. 

Denizli'ye ödenecek ilave ücretler hakkında da bilgilerin yer aldığı açıklamada, "Teknik direktöre, takım Süper Lig'de 2015-2016 futbol sezonunda şampiyon olduğu taktirde net 500.000 ABD Doları ve 2016-2017 futbol sezonunda şampiyon olduğu taktirde net 400.000 ABD Doları prim ödenecektir. Teknik direktöre, takımın UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final ve üzerindeki turlarda oynayacağı her sezon için net 250.000 ABD Doları prim ödenecektir" ifadeleri kullanıldı.