Pİ Kuşağı dönemi başladı

P&G, Türkiye’de hayata geçirdiği “Dış Dünyaya Odaklanma Takımı” (External Focus Team) ile Pİ Kuşağı dönemini başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

didem-eryar-unlu-005.png

“Biz, her yaştan, her kültürden, her bakış açısından, her uzmanlıktan gelen; yaşlar, sınıflar, uzmanlıklar üstü bir kuşağız. Biz, yaşamın anlamını kavramış, hayatı daha da güzelleştirmeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş, her daim yeni, yenilikçi, yenilik sever, yenilik üretir bir kuşağız. Biz P&G ailesini oluşturan, her daim genç, Pİ kuşağıyız. 

İçimizde X,Y,Z kuşağından olanlar olabilir, ama biz birlikte sadece Pİ kuşağıyız. Çünkü içimizdeki yenilik aşkının, sürekli kendimizi ve işimizi geliştirme arzusunun tıpkı Pİ sayısının sonsuza gitmesi gibi, hiç tükenmeyeceğine inanırız... 

Biz yalnızca, Türkiye’deki hanelerin %95’inde en az bir markası bulunan bir şirketin çalışanı değiliz. Biz aynı zamanda böyle bir şirkette çalışmanın kendi hayatlarımızı da sürekli yenilediğinin farkında olan, başkalarının yaşamlarını iyileştirirken kendi yaşamını da geliştirmeyi bilen bir kuşağız. Biz, hangi yaşta olursak olalım, içinde bulunduğumuz kurumsal kültürün bize sağladığı olanaklarla bugün doğmuş gibi merak dolu, hep geçmişten ders alarak geleceğe bakan, gençliği bir ruh durumu olarak gören bir nesiliz. 

Biz ilkleri, ilk olmayı severiz. Daha doğrusu biz hep ilk olmaya alışkınız. Türkiye’yi ilk şampuanla, ilk şaç boyasıyla, ilk florürlü diş macunuyla, ilk hijyenik pedle, ilk hazır bebek beziyle, ilk traş sistemiyle, ilk jel deterjan kapsülle tanıştıran bir nesiliz. Biz sadece kendimiz için değil, herkesin hayatını daha nasıl iyileştirebiliriz diye düşünerek çalışan bir nesiliz. 

Biz, ne kadar bilgili, deneyimli, kültürlü olsak da, tıpkı sonsuza giden Pİ sayısı gibi bizi besleyecek sonsuz kaynağın dışarıda bir yerlerde, bir mağazanın vitrininde, bir kişisel gelişim çalıştayında, markalarımızı kullanan bir tüketicimizin zihninde olduğunu biliriz. Bu zenginlikleri aramaktan, bulmaktan, yararlanmaktan vazgeçmeyiz.” 

Dış Dünyaya Odaklanma Takımı 

Bu manifesto, Ariel, Orkid ve Prima gibi markaların üreticisi P&G’nin çalışanlarına ait. P&G Türkiye’de hayata geçirdiği “Dış Dünyaya Odaklanma Takımı” (External Focus Team) ile Pİ Kuşağı dönemini başlattı. Farklı dünyaların keşfine çıkan “Dış Dünyaya Odaklanma Takımı”na üye P&G Türkiye çalışanları, yazdıkları Pİ Kuşağı Manifestosu ile de kendilerini “her yaştan, her kültürden, her bakış açısından, her uzmanlık alanından gelen; yaşlar, sınıflar, uzmanlıklar üstü bir kuşak” olarak tanımlıyor.

Yenilikçiliği seven ve her daim genç olan Pİ Kuşağı, mobil uygulama yazmadan 3 boyutlu yazıcı teknolojilerinin deneyimlenmesine kadar farklı alanların keşfine çıkıyor. iPhone uygulaması geliştirip, 3 boyutlu yazıcı teknolojilerini keşfediyorlar. 

Deha Evi 

“Dış Dünyaya Odaklanma Takımı”nın çalışmaları, dört ay önce düzenlenen “Deha Evi” etkinliği ile başladı. Dünyanın farklı şehirlerinden ve farklı ilgi alanlarından insanların kolektif yaratıcılık ve girişimcilik alanında düşüncelerini paylaşmak üzere bir araya geldikleri “Deha Evi” etkinliğinde, P&G çalışanları kendi inovatif düşünme ve liderlik becerileri doğrultusunda diğer katılımcıların farklı iş sorunlarına yaratıcı çözümler ürettiler.

Düzenlenen etkinlikler arasında 3 günde iPhone uygulaması geliştirme ve 3 boyutlu yazıcı teknolojilerini keşfetme gibi oldukça farklı eğitim programları da yer aldı. Ayrıca farklı perspektifl er kazanmak ve trendleri yakından takip edebilmek amacıyla Pİ Kuşağı temsilcileri Teknoloji Zirvesi ve TEDx gibi etkinliklere de katıldı. 

Tüm bunlara ek olarak P&G çalışanları, kendi uzmanlık alanları dışındaki satış, ürün tedarik, tüketici hizmetleri gibi farklı alanları deneyimleme şansına sahip oldular. Ayrıca kendi alanında başarılı olan farklı bir şirketi ziyaret ederek o şirketin neyi farklı yaparak başarılı olduğunu yerinde gözlemleme fırsatı buldular.