Taksim yerine Yenikapı, Maltepe, Kadıköy

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs'ta Taksim yerine kutlama alanı olarak Yenikapı, Maltepe ve Kadıköy'ü gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama olunca bütün İstanbul'un durduğunu belirterek, kutlamalar için Yenikapı, Maltepe ve Kadıköy'ün tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin soruları cevapladı. Kutlamalara ilişkin "Yasaklama yok. Taksim kutlama alanı değildir. Taksim'de kutlama olunca bütün İstanbul duruyor" diyen Bakan Ala, kutlama alanı olarak Yenikapı, Maltepe ve Kadıköy'ü işaret etti.

Bakan Ala, Taksim'de kutlama olduğu zaman 15 milyon insanın seyhat özgürlüğünün kısıtlandığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Hükümet döneminde 1 Mayıs tatil ilan edilmiştir. Biz vatandaşlarımıza çok daha güzel bir yer olan Yenikapı meydanını sunduk.

Biz vatandaşlarımızın bayram kutlamalarını çok daha şık yapabilmesi için çözüm üretiyoruz. Bir yasaklama yok, zaten orası kutlama yeri değil. Kutlama yeri talep edenler Maltepe'de, Yenikapı'da, Kadıköy'de kutlayabilir.

Süreçlerde onların da görüşü alınarak yapıldı. Neden Yenikapı'ya gidilmiyor? Orası da merkez değil mi? Esnafın ve şehrin zarar görmemesi önceliğimiz var. Taksim'de kutlama olduğu zaman 15 milyon insanın seyhat özgürlüğü kısıtlanıyor. Taksim çok eskiden İstanbul'un merkeziydi, şimdi çok fazla merkez var İstanbul'un.

AK Parti toplantılarını Kazlıçeşme'de yapıyor, bir ayrıcalık yok"

MİT Yasası

Bakan Ala, MİT Yasası'na ilişkin de "Biz darbe mevzuatlarının ortaya koyduğu düzenlemeleri demokratik süreç içerisinde Meclis'ten geçirerek, tartışarak yeniliyor, demokratikleştiriyoruz. Doğru düzgün Türkiye'ye yakışacak adımlar atıyoruz" dedi. Ala, "Sivil otoritenin demokratik bir biçimde kamu otoriteleri üzerinde, güvenlik birimleri üzerindeki etkinliklerinin artırılması adımlarıdır" dedi.