'Taksim'den ümidinizi kesin'

Başbakan Erdoğan, tüm sendika ve STK’lara yönelik 1 Mayıs çağrısını yineledi. Erdoğan kesin bir dille, "Taksim’den ümidinizi kesin. Buyrun Yenikapı, Maltepe buyrun. Devletle bir gerilime lütfen girmeyin." dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaklaşan 1 Mayıs öncesi sendika ve STK'lara bir kez daha seslendi. Erdoğan, "Tüm sendikalara, STK’lara sesleniyorum. Bu sene son olarak Kadıköy miting alanı olarak müsaade edildi. Bundan sonra Kadıköy’de de miting yapılmayacak. Tekrar söylüyorum. Taksim’den ümidinizi kesin. Buyrun Yenikapı, Maltepe buyrun. Devletle bir gerilime lütfen girmeyin." ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, ülkenin bazı sivil toplum örgütleri ve sendikalarının demokratik mücadele kültürünü öğrenmesin gerektiğini belirterek,  "Başkalarının müdahale alanına girmediği sürece herkes istediği alana girer. Ama çevreye rahatsızlık veriyorsa emniyet güçleri gereken neyse onu yapar. Tüm karanlık noktaları aydınlatmak bizim gayemiz oldu. Darbelerin üzerine giden bir hükümet olduk. Bütün faili meçhullerin üzerine biz gittik biz başkaları değil. Kahramanmaraş, Sivas, Çorum olaylarını aydınlatmak için samimi girişimlerde bulunduk. Çok açık söylüyorum karşımızda statikoyu bulduk." ifadelerini kullandı.

"1 Mayıs'a hak ettiği değeri sol mu verdi?"

1 Mayıs’ın 124 yıllık geçmişi olduğunu söyleyen Erdoğan, 1 Mayıs’a hak ettiği değeri kendilerinin verdiğini, 1 Mayıs’ı tatil ilan ettiklerini söyledi. Tarihi nitelikte düzenlemeleri AK Parti hükümetinin yaptığını vurgulayan Erdoğan,  "1 Mayıs'a hak ettiği değeri sol mu verdi, CHP mi verdi MHP mi verdi?" dedi.

Erdoğan 1 Mayıs'a ilişkin açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Devletle bir gerilime girmeyin"

Her zaman iş barışından yana olduk, emekçinin yanında duran biz olduk. Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum diye esnafa zarar verilmesini kabul edemeyiz. Tüm sendikalara, STK’lara sesleniyorum. Bakın ülkemizde miting yapılacak alanlar bellidir. İstanbul’da miting yapılacak yerler bellidir. 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar, mani yok. Bir Yenikapı özel hazırlanmış alandır, miting alanıdır. 750 bin metrekaredir istediğin gibi kullan. Burası bana ufak geliyor diyorsa. O zaman Maltepe 1.250 bin km’lik alan var orada da yapabilirsin. Bu sene son olarak Kadıköy miting alanı olarak müsaade edildi. Bundan sonra Kadıköy’de de miting yapılmayacak. Tekrar söylüyorum. Taksim’den ümidinizi kesin. Buyrun Yenikapı, Maltepe buyrun. Devletle bir gerilime lütfen girmeyin.

"Ben çatışmaya hazırım anlamına gelir" 

Taksim konusunda ısrar edilmesinin "Ben çatışmaya hazırım" anlamına geldiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Sen kanun değilsin. Biz nasıl mitingimizi bize verilen yerde yaptık onlar da öyle yapacak. Ben de STK’yım. Yenikapı dediler. 2,5 milyon kişi geldi baktık yetmiyor. Belki önümüzdeki sene Maltepe’de yapacağız.Taksim ısrarına biz niyetle bakmayız, bakamayız." şeklinde konuştu.

"Resmi araçları ücretsiz de yaparız"

Sendika başkanının "burası bizim kutsalımızdır" sözlerini eleştiren Erdoğan, 1 Mayıs'ta resmi araçların ücretsiz yapılabileceğini belirtti. 

Şantaj kasetlerini sordu

Muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan Başbakan Erdoğan, "Bunların elinde şantaj kasetleri var. Bu devletin en tepesinden en aşağısına kaset. Cumhurbaşkanının da şantaj kaseti vardı. Benimle ilgili de Genelkurmay Başkanın da. Benimle ilgili varsa açıklayın diyorum açıklamazsanız namertsiniz. Şahsımla alakalı aradıklarını bulamadılar. Bunlar da o şeref yok. Düşman bile bu şerefsizliği yapmaz. Bunlar bunu yaptılar. Bizim bu noktada aldığımız terbiye başkadır." dedi.