Türk denizciliği nereye yol alıyor?

Denizcilik sektörünün temsilcileri, Dünya Ekonomi TV’deki ‘Sektör Zirvesi’nde buluştu. Zirvede Türkiye’nin kıtaları birleştiren köprü niteliğini artıracak en önemli sektörün denizcilik olduğu vurgulandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İş Bankası'nın katkılarıyla hazırlanan ve moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın yaptığı Sektör Zirvesi'ne; Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Gemi Sanayicileri Derneği Başkanı Ziya Gökalp, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Başkanı Kaan Gürgenç, İstanbul Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak ve TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete konuk oldu. Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt da sektörle ilgili düşüncelerini katılımcılar ve izleyicilerle paylaştı.

Denizcilik sektörünün bulunduğu konum, tehditler ve fırsatların konuşulduğu zirvede Türkiye’nin kıtaları birleştiren köprü niteliğini artıracak en önemli sektörün denizcilik olduğu vurgulandı.

Türkiye’nin 2023 dış ticaret hedeflerinde denizciliğin sadece taşımacılık faaliyetlerinde 50 milyar dolarlık navlun geliriyle cari açığın düşürülmesinde katkı sağlayabileceği vurgulandı. Denizciliğin gemi sanayisi, limanlar, turizm, eğitim, balıkçılık ve enerji gibi çeşitli sektörleri barındıran büyük ‘mavi bir vatan’ olduğunun altı çizildi.

1-375.jpg

 

2-364.jpg

 

3-296.jpg

 

4-222.jpg