Usta piyanist İdil Biret ve genç yetenekler Cunda’da çalıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nde (AIMA), 2 Ağustos’tan bu yana dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret’le çalışma fırsatı bulan genç yetenekler, ustalarıyla birlikte müzikseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Çalışmalarını Banvit’in desteğiyle sürdüren ekip ve İdil Biret, 8 Eylül’de Cunda Adası Alibey Kültür Merkezi’nde müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Bu yıl klasik Batı müziğinin devlerinden Bach ve Chopin’in üzerine çalışan genç sanatçılar, saat 20.30’da başlayacak olan konserlerinde de bu ustaların eserlerini seslendiriyor. 

Türkiye’deki konservatuvar ve müzik okullarında klasik müzik eğitimi alan yetenekli gençler, uluslararası sanatçıların ders vereceği bir uzmanlık kursuna devam etme imkânı veren AIMA’da İdil Biret’le çalışma olanağı buldu. 63 sanat yılını sürdüren Devlet Sanatçısı İdil Biret, 2006 yılından bu yana Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin Piyano Masterclass programında yetenekli öğrenciler ile piyano repertuarının baş eserleri üzerine derinlemesine bir çalışma yapıyor. 

Eğitim, spor ve sanat projelerine destek olmanın Banvit için çok önemli bir değer olduğunu ifade eden Banvit Kurumsal Gelişim ve İletişim Direktörü İlgi Görener, “Sanat ve kültür alanında ise AIMA ile ikinci kez yeni sanatçıların yetişmesine katkıda bulunmaktan dolayı gururluyuz. İdil Biret gibi değerli bir piyanist ile yeniden bir arada olmak ise bizler adına mutluluk verici” diyor. 

Müzikle uğraşan her çocuk ve gencin gelişmesine, ilerlemesine yardımcı olmak amacı ve misyonu ile kurulan AIMA deneyimini bugüne kadar 582 genç müzisyen yaşadı. AIMA ve Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı (AKSV) kurucusu Prof. Filiz Ali; “Ayvalık Cunda Adası’nın zeytinlikleriyle denizi arasında kalmış iki taş evde başladığımız ‘Ayvalık Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Uzmanlık Kursu’ aradan geçen süre içinde büyüdü, zamana yayıldı ve AIMA’ya dönüştü. Sonunda da 2011 yılında AKSV kuruldu. AIMA 2013 yılında 15. yılını kutladı. Bugüne kadar bize destek olan tüm sanatseverlere, hayatını müziğe adamış gençlere katkıda bulunan, bulunacak olan herkese ve Banvit’e teşekkürlerimizi sunarız” diyor.