YAŞ kararları açıklandı

YAŞ kararları açıklandı. Ege Ordu Komutanı Orgeneral Atay Jandarma Genel Komutanı oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Jandarma Genel Komutanlığına Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay getirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Çankaya Köşkü'nün 1 No'lu girişinde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Yüksek Askeri Şura kararlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kısa süre önce onaylandığını belirten Sever, "Buna göre Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Jandarma Genel Komutanlığına atanmıştır" dedi.

Sever, Şura'da alınan terfi ve görev süresinin uzatılmasıyla ilgili kararların ise Genelkurmay Başkanlığı'nca açıklanacağını aktardı.

37 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi

YAŞ kararlarına göre, 30 Ağustos 2014'den geçerli olmak üzere 37 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2014'ten itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2014'ten itibaren emekli olacak.

Ege Ordu Komutanlığına 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 1. Ordu Komutanlığına EDOK Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak getirildi.

Orgeneralliğe atanan 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu EDOK Komutanı, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep Harp Akademileri Komutanı, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti ise 2. Ordu Komutanı oldu. 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal da Muharip Hava Kuvveti ve Hava Savunma Komutanlığına getirildi.

Bayrak krizi komutanı gitti

Bayrak indirme kriziyle gündeme gelen Diyarbakır’daki 2. Hava Taktik Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin de emekliye ayrılan isim oldu.

Balyoz'dan 11 Emekli

Balyoz’da Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yargılama kararının ardından tahliye edilen, Korgeneral Turgut Atman, Koramiral Deniz Cora, Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tümgeneral Ayhan Gümüş, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Tuğgeneral Mehmet Eldem, Tuğgeneral Kubilay Baloğlu, Tuğamiral Fahri Can Yıldırım, Tuğamiral Ali Sadi Ünsal ile Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu emekliye ayrıldı. Tuğamiral Şafak Yürekli de İstanbul’daki casusluk davasından 1 yıl hapis cezası aldığı için emekli oldu. Tümamiral Erdem Caner Bener ise, tahliye sonrası kendisi emekliye ayrılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir