Katma değer yaratma sorununu çözmeliyiz

Türkiye'nin huzur içinde bir referandum süreci geçirdiğini kaydeden KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, işadamları olarak artık ekonomi odaklı günlere geri dönülmesini istediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE ŞİMŞEK

KAYSERİ - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, gündemin artık ekonomi olması gerektiğini belirterek Kayseri açısından katma değerli üretime odaklanılması gerektiğini vurguladı. KAYSO'nun Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkan Büyüksimitci, "Huzur içinde bir referandum süreci geçirdik. Daha güçlü bir Türkiye için adım atıldı. Hayata geçirilecek yeni sistemle güçlenen ve hızlanan bir yönetim şekliyle Türkiye'de daha hızlı kararlar almak ve icraata geçirmek mümkün olacaktır. İş aleminin sürekli dile getirdiği istikrarlı bir yönetim hayata geçecek ve ön görülebilir yatırım ortamı oluşacağından eminiz. Biz iş adamları olarak artık ekonomi odaklı günlere geri dönülmesini istiyoruz. Üzerimize düşen yatırım, üretim, ihracat ve istihdam konularında her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Artık bu saatten sonra da geleceğe odaklanmalı, ülkemize karşı oluşturulmak istenen olumsuz algıları değiştirerek iç ve dış yatırımcıların güvenini sağlayarak ülkemizi zenginleştirme hamlesine devam etmeliyiz. Bunun için yeni bir reform sürecini hayata geçirmeli, çalışmalarımızı hızlandırmalıyız" dedi.

İlimizde cari fazlası veren sektörüler ağırlıkta

Kayseri'nin katma değerli üretimde geride kaldığı öz eleştirisinde bulunan Büyüksimitci , "Artık ekonomiye ve geleceğe odaklanmalıyız. Devletin yeni yatırımlara verdiği önemli teşvikler var. Bence bizim Kayseri olarak bu desteklere ulaşım noktasında eksiklerimiz var. Mobilya, beyaz eşyaya vergi indirimleri yapıldı. Bunların kalıcı olarak devam etmesini istiyoruz. Bunun karşılığını sanayiciler olarak daha iyi veririz diyoruz. Sanayide 4. devrimi konuştuğumuz yerde Kayseri olarak katma değerli üretime yönelmemiz, şehrimizden markalar çıkarmamız şart. Mutlak surette katma değeri artırmak için Ar-Ge, tasarım ve markalaşma konusunda daha çok emek harcamamız gerekiyor. Elimizdeki ürünleri markalaştırıp, farklı tasarımlarla daha katma değerli hale getirebiliriz. Cari fazlası veren sektörler ilimizde ağırlıkta. Bunu artıya çevirmemiz gerekiyor. Katma değeri artırabilirsek ihracatımızı da istediğimiz yerlere getirebiliriz. İlimizde 4 Ar-Ge merkezi var. Bunu yıl sonuna kadar 10'a çıkarmamız lazım" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir