22. İzmir Kitap Fuarı 22 Nisan'da başlıyor

Bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek 22. İzmir Kitap Fuarı, yaklaşık 150 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Dokuz gün boyunca düzenlenecek etkinlikler ve imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği beraberinde hazırlanan 22. İzmir Kitap Fuarı, 22-30 Nisan tarihleri arasında her zamanki yerinde Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda (Kültürpark) düzenlenecek.

Bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek 22. İzmir Kitap Fuarı, yaklaşık 150 kültür etkinliğine ev sahipliğiyapacak. Dokuzgünboyuncadüzenlenecek etkinlikler ve imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

onur konuğu sina akyol

22. İzmir Kitap Fuarı Onur Konuğu şair Sina Akyol olarak belirlendi. Fuar süresince düzenlenecek panel ve söyleşilerde Sina Akyol'un edebiyatı, şiirleri ve yaşamı ele alınacak. Aynı zamanda TÜYAP tarafından kendisi için armağan kitap hazırlandı. Sina Akyol, 1950 yılında Ankara'da doğdu. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nu 1971'de bitirdi. Ankara'da, TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda program yapımcısı; İstanbulve İzmir'de, çeşitli reklam şirketlerinde yazar olarak çalıştı. TRT Radyo 3 için klasik batı müziği programları hazırladı. İlk şiiri 1967 yılında Çağrı dergisinde, ilk ürünleri ise 1971–73 yılları arasında Meltem, Güney, Dost, Forum, Yansıma dergilerinde yayımlandı. On şiiri piyano ve soprano için, on şiiri ise piyano ve bariton için, Ali Hoca tarafından 'lied'formunda bestelendi. Şiirleri İngilizce, Fransızca, Danca, Bulgarca, Romence, Yunanca, Litvanca, İtalyanca ve İspanyolcaya çevrildi.

ziyaret saatleri

Girişin ücretsiz olduğu İzmir Kitap Fuarı, her gün11.00-20.00, fuarınsongünüolan30Nisan Pazar ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

sosyal medyada

İzmir Kitap Fuarı web sitesi yenilendi. Fuarla ilgili en güncel haberleri, konuk yazarları, ulaşım bilgilerini, etkinlikleri ve imza günlerini www.izmirkitapfuari.com sitesinden ve facebook/ kitapfuariizmir, twitter/kitapfuari ve instagram/kitapfuari hesaplarından takip etmek mümkün. Ayrıntılı etkinlik programı ve imza günleri listesine ise web sitesinden Etkinlik Takvimi sekmesinden ulaşılabiliyor.