Alâeddin Asna'nın kitapları e-kitap oldu

Prof. Dr. Alâeddin Asna'nın "İletişim Hayattır / Alâeddin Asna Kitabı" ve "Kuramda ve Uygulamada Halkla İlişkiler" adlı iki kitabı e-kitap formatında yayınlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Prof. Dr. Alâeddin Asna'nın baskısı tükenen iki kitabı, e-kitap formatında yayınlandı. Ustanın yaşamını anlatan "İletişim Hayattır / Alâeddin Asna Kitabı" ve iletişim öğrencilerine teorik bilgiler veren "Kuramda ve Uygulamada Halkla İlişkiler"in yayına girdiği, Asna'nın anısına düzenlenen "Dijital Gerçeklikte Halkla İlişkilerin Evrimi" konulu çalıştayda duyuruldu.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin düzenlediği çalıştayda bir konuşma yapan Sibel Asna, "İletişim biliminin, daha iyi bir dünya için çalışmayı hedefl eyenlerin meslek alanı olması gerekir. İletişimciler, daha fazla bilgi ve veriyi nasıl üreteceğine, toplum yararına daha fazla ne yapabileceğine kafa yormalı." dedi. Öğrencilerin yetiştirilmesi konusunda akademisyenlerden beklentilerini dile getiren Asna, "Öğrencilerinize araştırmacı olmayı, öğrenmeyi, sosyoloji, sosyal psikoloji, sosyal antropoloji bilimleri üzerinden insana dair her türlü bilgiye nasıl ulaşabileceğini öğretin. Dünya modellerini kullanarak yeni teoriler geliştirmelerine ortam sağlayın." diye ekledi.

Tüm yaşamını özgür, şeffaf ve ilkeli iletişime adayan, akademik ortamda ve sektörde daima bu prensipleri savunan Prof. Dr. Alâeddin Asna'nın yazdığı 12 kitapla eğitime önemli bir katkıda bulunduğuna dikkat çeken Sibel Asna, "Öğrencilerin yerelden çıkıp dünyayı anlaması, sorgulayıcı, doğru ve yanlış bilgiyi ayırt edebilme yöntemleriyle donatılmış kişilikler olmaları hedefl enmeli. İşte o zaman dünyanın her yerinde çalışma ve üretme imkânı bulacak gerçek iletişimciler yetişir. Yoksa hepsinin yerini alabilecek, pek çok dil ve kültüre hâkim yapay zekâ hızla geliyor." dedi.

Yayına giren kitaplar hakkında bilgi veren Sibel Asna, "Hocamızın baskısı tükenen kitaplarını, okuyucularına ve öğrencilerine en kolay yoldan ulaştırmayı istedik. Akıl ve bilgi sermayesiyle kurulmuş bir şirketi 43 yıl boyunca sürdürmeyi başarmanın yöntemleri, bu kitaplarda gizli. Yeni nesillerin kendilerine yol haritası çizerken bu kitaplardan da yararlanmaları, en büyük arzumuz. Kitapların satışından elde edeceğimiz gelirle iletişim alanında yüksek lisans eğitimini sürdüren öğrencilere burs verecek, daha sonra staj imkânı da tanıyacağız." dedi.

Prof. Dr. Alâeddin Asna anısına düzenlenen çalıştay, gelenekselleştirilerek her yıl düzenlenecek ve sunulan bildiriler kitap haline getirilip iletişim sektörünün hafızasına kazandırılacak.