'Asırlık çınar' Cahit Kayra bu kez roman yazdı

'Asırlık çınar' Cahit Kayra, ekonomi, araştırma, siyaset, anı ve öykü-mizah kitaplarının ardından bu kez de "Adsız Gemi" isimli bir roman yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kırk civarı eseri bulunan 'asırlık çınar' Cahit Kayra, ekonomi, araştırma, siyaset, anı ve öykü-mizah kitaplarının ardından bu kez de bir romana imza attı. Kayra'nın "Adsız Gemi" isimli yeni kitabı, Tarihçi Kitabevi etiketiyle raflarda yer aldı.

Cahit Kayra; 100 yaşında, eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve Maliye Müfettişi. "Varlık Vergisi", "Sevr Dosyası", "Cumhuriyet Ekonomisinin Öyküsü (3 cilt)" gibi yapıtlara imza attı ve hiç durmadan üretiyor.

Son yıllarda hemen her yıl birkaç çalışmaya imza atan ve en son Mayıs 2016'da "Marjinal Şiir Teorileri" kitabı yayınlanan Cahit Kayra, 2017 yılına bir romanla başladı.

Kitaba adını da veren "Adsız Gemi"yle başlıyor kitap… Ardından yirmi dokuz ayrı başlıkta sürüyor macera… Kurşun renkli, kapalı bir günde, ince ve soğuk bir yağmurda limanda binilen döküntü bir gemi. Çevresindeki insanlardan, her şeyden kaçarak, geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkışın hikâyesi…

• ADSIZ GEMİ, Cahit Kayra, Tarihçi Kitabevi, 256 s.