Humanist’ten yeni iki kitap

Prof. Dr. Emre Alkin ve Yalın Alpay’ın kitabı, Türkiye’nin yirminci yüzyıl boyunca yaşadığı ekonomik gelişmelerin önemli başlıkları farklı maddeler halinde ele alınarak ve özellikle ekonomist olmayan okuyucular gözetilerek yazılmış.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

olaylarla türkiye ekonomisi

Ekonomiyi kavramanın, ekonomiye ilişkin öngörülerde bulunmanın ve ekonomik yatırımlarda bulunmanın en temel noktalarından birisi geçmişteki ekonomik gelişmelerden haberdar olmak. Zira her bilim gibi, ekonomi de geçmişiyle dolaysız bir bağlantı içerisinde ve geçmişine uygun bir şekilde işliyor. Prof. Dr. Emre Alkin ve Yalın Alpay’ın kitabı, Türkiye’nin yirminci yüzyıl boyunca yaşadığı ekonomik gelişmelerin önemli başlıkları farklı maddeler halinde ele alınarak ve özellikle ekonomist olmayan okuyucular gözetilerek yazılmış.

Kitapta, yirminci yüzyıl Türkiye’sinin 56 önemli ekonomik gelişmesi maddeler halinde ele alınmış. Her bir madde kendi dinamikleri ve döneminin gelişmeleri çerçevesinde açıklanıp bugün ile geleceğe ışık tutacak şekilde betimlenmiş. Tarihsel gelişimin önemi dolayısıyla, her biri yaklaşık on yıllık süreleri kapsayan sekiz farklı başlık şeklinde tasarlanan kitapta, her bir başlık, döneminin en önemli ekonomik eğilimi ya da gelişmesiyle isimlendirilmiş. Böylece okuyucu, Türkiye ekonomisinin Cumhuriyet’in kuruluşundan, yirminci yüzyılın sonuna değin geçtiği evreler hakkında tarihsel bir sırayla bilgi edinebiliyor..

Olaylarla Türkiye Ekonomisi: Yirminci Yüzyıl Türkiye Ekonomi Tarihi, Prof. Dr. Emre Alkin / Yalın Alpay, Humanist Kitap, 248 s.

dilimizde tartışılan sözler ve sözcükler

Dil üzerine yazılarıyla tanınan Orhan Velidedeoğlu’nun yazılarından oluşan kitap, Türk dili üzerine okumaktan ve Türkçenin saklı kalmış detaylarını keşfetmekten hoşlananlar için bir kaynak olarak düşünülmüş.

Yazar arka kapakta şöyle diyor:

“Atatürk diyor ki: ‘Türk milleti demek Türk dili demektir. Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir. (...) Türk dili Türk milletinin kalbidir, zihnidir.’

‘Zihin’, akıl gücü demektir... Akıl gücü olmayanın dili olmaz. Dilini doğru ve düzgün kullanamayan, onu kirleten kimsenin de ‘kişiliği’ olmaz! Kişilik, önce dille kirlenir; çünkü dilin rengi beyazdır...”

DİLİMİZDE TARTIŞILAN SÖZLER VE SÖZCÜKLER, Orhan Velidedeoğlu, Humanist Kitap, 240 s.