Kazanmak, hayal olamaz!

Bill McDermott’ın renkli ve tempolu anekdotları etkili, işe yarar bilgiler sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DOĞAN SELÇUK

Dünyanın en büyük iş yazılımı şirketi SAP’nin CEO’su olan Bill McDermott “Kazanma Hayali”nde iyimserliğin, çalışkanlığın ve disiplinli çalışmanın insanları nasıl yüreklendirdiğini, şirketlerin iddialı hedefl ere ulaşmasını nasıl sağladığını anlatıyor.

Long Island’da işçi sınıfının bir üyesi olarak büyüyen on altı yaşındaki Bill, üç adet yarı zamanlı işten kazandığı parayla küçük bir şarküteri alır ve gelecekteki başarısının tohumlarına dönüşecek olan fikirleri sezgisel biçimde uygulamaya başlar. Üniversite masrafl arını karşılayıp mezun olduktan sonra, Xerox’ta iş bulur ve kapı kapı dolaşıp fotokopi makinesi satmaya başlar. Getirildiği her satış görevinde bir numaraya ulaşan Bill nihayet şirketin en genç üst düzey yöneticisi olur. Daha sonraları Xerox’tan ayrılır ve beklenmedik biçimde, 2002’de SAP’nin zor günler yaşayan Amerika biriminin başkanlığına getirilir.

Motivasyonu düşmüş olan şirkete coşku ve sorumluluk aşılamak için şarküteri, satış ve yönetim stratejilerini bir araya getiren Bill, 2010’da şirketin eş CEO’su ve Mayıs 2014’te şirketin tek ve Avrupalı olmayan ilk CEO’su olur.

Bill McDermott’ın renkli ve tempolu anekdotları etkili, işe yarar bilgiler sunuyor; cesur kariyer hamleleri, empati dolu satış stratejileri, sıradışı takım performansı sağlayan teşvikleri, iyimserliğin ve çalışkanlığın getirdiği rekabet avantajlarına kitapta genişçe yer veriliyor. McDermott, babasının başarı tanımının son dakikaya kadar işte olmak ve ihtiyaç duyulduğunda iki eli kanda olsa işe koşmak olduğunu söylüyor ve başkalarının da kendi “kazanma hayalini” tutku ve azimle kucaklamasına ilham olma arzusuyla öyküsünü anlatmaya karar verdiğini ifade ediyor.

Kazanma Hayali, Bill McDermott – Joanne Gordon, Türkçesi: Barış Emre Alkım, Modus Kitap, 262 s.