Ödüllü öyküler e-kitap oldu!

Pera Müzesi, Suna Kıraç Öykü Yarışması'nda bugüne kadar başarılı olup kitaplaştırılan 200'den fazla öyküyü, yaz boyunca web sitesinden okurlarla buluşturuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Pera Müzesi, Koç Okulu işbirliğiyle Suna Kıraç Öykü Yarışması'nın 10'uncu yaşını kutluyor! Bu kutlama kapsamında, Pera Müzesi, bugüne kadar yarışmada başarılı olup kitaplaştırılan 200'den fazla öyküyü, yaz boyunca web sitesinden okurlarla buluşturuyor. 2017 yılına ait "Sınır" temalı öyküler ile başlayacak olan bu e-kitap serisi düzenli olarak Pera Müzesi web sitesinde yayınlanarak genç öyküseverlere yaz tatili boyunca eşlik edecek!

Suna ve İnan Kıraç Vakfı ve Koç Okulu tarafından, 2008 yılından bu yana düzenlenen Suna Kıraç Öykü Yarışması, Türk edebiyatına genç yazarlar kazandırmayı amaçlıyor. İsmini Pera Müzesi ve Koç Okulu kurucularından Suna Kıraç‘tan alan yarışma, her yıl belirlenen somut ve soyut yorumlamaya açık temalarla 14-17 yaş arası lise öğrencilerini yaratıcı düşünmeye, kurgulamaya ve kendini ifade etmeye teşvik ediyor. 2017'de "Sınır" temasıyla düzenlenen yarışmanın geçmiş yıllardaki temaları arasında "Uyku", "Ses", "Sokak", "Maske", "Yolculuk", ve "Yabancılaşma" yer alıyor. Bugüne kadar binlerce başvurunun yapıldığı yarışmada, her yıl ilk 3'e giren genç kalemler ödüllendirilirken 200'den fazla öykü 10 ayrı kitap halinde okurlarıyla buluştu.

Liseli yazarların ödüllü öyküleri her hafta yeni bir e-kitap ile www.peramuzesi.org.tr adresinde sunuluyor.