üç kadın, üç yaşam, üç öykü

Delidolu Yayınları, Gertrude Stein'ın, yaşadıkları toplumlarda varlık göstermeye çalışan üç ayrı kadının hikâyesini anlattığı Üç Yaşam kitabını okurlarla buluşturuyor. Kitap, Stein'ın ilk eseri olma özelliğini de taşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Modernist edebiyatın öncü isimlerinden Gertrude Stein, Üç Yaşam kitabında hayata tutunmaya çalışan üç kadın karakterin hikâyesini, dönemin toplumsal gelişmeleriyle harmanlayarak anlatıyor.

Deneysel yazılarıyla, Kübizmin resimde gerçekleştirdiğini edebiyatta var etmek isteyen Gertrude Stein'ın bu kitabı, yayımlandığı dönem büyük bir ilgiyle karşılandı ve olağanüstü bir gerçekçilik ürünü olarak nitelendirildi. Başta Hemingway olmak üzere birçok yazarı etkilemiş olan Gertrude Stein, bu üç öyküyle hayata dair parçaları değil; hayatın kendisini olduğu gibi ortaya koyarken, benimsediği yenilikçi edebi eğilimleri yansıtan bir metin sunuyor.

Delidolu Yayınları etiketiyle ilk kez Türkçe olarak okurla buluşan Üç Yaşam, alt sosyokültürel sınıfa mensup üç farklı kadının; Anna, Lena ve Melanctha'nın hikâyelerini ne basite indirgeyerek ne de yücelterek anlatmayı başarıyor.

Gerturde Stien Üç Yaşam ile yaşama tutunmaya çalışan kadınların yolunu aydınlatmayı amaçlıyor.

ÜÇ YAŞAM, Gertrude Stein, Türkçesi: Gökçe Yavaş, Delidolu Yayınları, 284 s.