'AB samimi bir karşılama sergilemedi'

Açık Toplum Enstitüsü Başkanı Soros, “Dürüst olmak gerekirse Avrupa Birliği Türkiye için samimi bir karşılama sergilemedi. Türkiye’yi cesaretlendirici olamadı” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Avrupa Dış İlişkiler Konseyi’nde yeni kitabı “Avrupa Birliği Trajedisi”nin tanıtımda soruları yanıtlayan George Soros, Türkiye ekonomisinin zorlu bir dönemden geçtiğini, yaşanan sıkıntıların aslında anayasaya ilişkin sorunlar olduğunu ifade etti.

Soros, Türkiye’nin AB’ye adaylık sürecine ilişkin soruyu, “Dürüst olmak gerekirse Avrupa Birliği Türkiye için samimi bir karşılama sergilemedi. Türkiye’yi cesaretlendirici olamadı. Türkiye AB ile olan ilişkilerinden ekonomik olarak entegre olmanın faydasını gördü. Avrupa Birliği’ne tam üyelik ise politik bir konu” yanıtını verdi.

"Almanya ekonomisinde balon riski olabilir"

Almanya ve Fransa ekonomilerinde balon riski olabileceğine değinen Soros, Avrupa Merkez Bankası’nın bankaları destekleme konusunda iyi iş çıkardığını belirterek, “Problem aslında şu; Bankacılık sisteminde Avrupa Merkez Bankası’nın sağladığı likidite reel ekonomiye aktarılamadı” dedi.

“Ukrayna’ya Marshall planı gerekli”

Ukrayna’da yaşanan gelişmeler ve değişim sonrasında Batı'nın daha fazla destek vermesi gerektiğini vurgulayan George Soros, şöyle dedi:

“Bence doğru bir şekilde karşılık verebilmek önemli. Bu sadece Rusya’ya yaptırım uygulamak şeklinde olmamalı, aynı zamanda Ukrayna’nın finansal olarak, teknik olarak, Avrupa Marshall planı gibi planla desteklenmesi gerekiyor. Bu doğru karşılık olacaktır”

Bu konularda ilginizi çekebilir