'Esad'ın devrilmesi uzun sürmeyecek'

Nusra Cephesi'nin lideri el Golani, "Sizi temin ederim, Esad'ın devrilmesi uzun sürmeyecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

El Kaide'nin Suriye kanadı Nusra Cephesi'nin lideri hedefinde başkent Şam'ın olduğunu söyledi. 

El Kaide'nin Suriye'deki kanadı Nusra Cephesi'nin lideri Ebu Muhammel el Golani, grubun başkent Şam'ı almaya odaklandığını söyleyerek, ülkedeki Nusayri müslümanların da din değiştirmelerini ve Cumhurbaşkanı Beşar Esad'dan desteği çekmelerini istedi.

Nusra Cephesi son haftalarda diğer isyancı gruplarla birlikte Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib vilayetini ve Cisr eş Şuğur kentini ele geçirerek, başkentin kuzeyindeki hükümet kontrolündeki topraklara yaklaştı.Golani, El Cezire televizyonuyla yaptığı ve dün yayımlanan söyleşide, "Şam'a ve rejimi devirmeye odaklanmaya devam edeceğiz. Sizi temin ederim, Esad'ın devrilmesi uzun sürmeyecek" dedi.

'Kardeşimiz olurlar'

Golani Esad'ın da mensup olduğu Nusayri cemaatine de hitap ederek, "Silahlarını bırakır, Esad'dan desteğini çeker, onunla savaşacak insan göndermeyi bırakır ve İslam'a dönerlerse kardeşlerimiz olurlar" dedi. Golani Nusayrilerin "Allahın dininden ve İslam'dan uzaklaşmış" bir mezhebe mensup olduğunu söyledi.

Söyleşide yüzü görünmeyen ve nerede yapıldığı belirtilmeyen söyleşide Golani'nin Nusayri'lere yaptığı uyarı ve kullandığı sert dil ise Suriye'de radikal İslamcıların güçlenmesi ve Nusra Cephesi'nin el Kaide ile bağlantısı konusundaki Batılı ülkelerin taşıdığı endişeleri yatıştıracak gibi görünmüyor.

Golani söyleşide ayrıca Nusra Cephesi'nin Hristiyanlara karşı savaşmadığını ve herhangi bir ülkenin desteğini almadığını söyledi. Nusra Cephesi Suriye'de hem Esad yönetimi hem de İslam Devleti'ne karşı en büyük askeri güç konumunda.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir