'Suriye görüşmelerinde büyük bir erteleme olmayacak'

ABD Dışişleri Bakanı Kerry , "Suriye barış görüşmelerinde büyük bir erteleme olmayacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, uluslararası aktörlerin aracılık ettiği ve Suriye hükümeti ile muhalefet arasında bu ay başlayacak Suriye barış görüşmelerinde bir iki günlük bir ertelemenin olabileceğini fakat büyük bir erteleme olmayacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Davos'ta yapacağı görüşme öncesinde, 25 Ocak'ta Cenevre'de başlaması planlanan barış görüşmelerinde yaşanacak bir ertelemenin ivme kaybına yol açacağı konusunda endişe duyup duymadığı sorulan Kerry, "Ertelemeden bahsettiğinizde, davetiye konusunda bir iki günlük bir gecikme olabilir ama büyük bir erteleme olmayacak. Süreç ayın 25'inde başlayacak, daha sonra bir araya gelecekler ve ne durumda olduğumuzu göreceğiz" dedi.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Elçisi Staffan de Mistura dün yaptığı bir açıklamada görüşmelerin ertelenebileceğini fakat büyük güçlerin, tarafları masaya getirebilmek için baskı uygulamaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Davutoğlu: Rusya, Suriye'de barış müzakerelerini zayıflatıyor

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de barış sağlanması için planlanan müzakereleri Rusya'nın zayıflatmaya çalıştığını ve "terörist örgütler"in müzakerelere katılmaması gerektiğini söyledi.
              
Davutoğlu İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada Rusya'nın ılımlı muhalif grupları havadan bombalayarak IŞİD militanlarıyla mücadeleyi zorlaştırdığını ve müzakerelere PKK'nın Suriye uzantısı YPG'yi dahil etmeye çalışarak görüşmeleri zorlaştırdığını ifade etti.
              
Davutoğlu, Türkiye'nin "terörle mücadelede IŞİD ile PKK arasında ayrım yapmadığını" tekrar etti.