'Transit Asya-Pasifik uçuşları yasaklanabilir'

Rusya ABD ve AB uçaklarının transit Asya-Pasifik uçuşlarını yasaklayabilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA -  Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Asya-Pasifik bölgesine uçacak Avrupa Birliği ve ABD havayollarının transit geçişlerini engelleyebileceklerini söyledi.
              
Medvedev bu konuda kesin bir karar alınmadığını ancak Ukrayna havayollarının Rusya üzerinden transit uçuşlarının yasaklanmasının kararlaştırıldığını bildirdi.
              
Ucuz tarifeli Rus havayolu şirketi Dobrolyot bir süre önce Avrupa Birliği'nin yaptırımları nedeniyle uçuşlarını durdurmak zorunda kalmıştı.
              
Medvedev, ülkesinin ABD, Avrupa Birliği, Avustralya, Kanada ve Norveç'ten yaptığı meyve, sebze, et, balık, süt ve süt ürünleri ithalatının da yasaklandığını açıkladı.
              
Medvedev, bugünden itibaren geçerli olan yasakların bir yıl süreceğini belirtti.
              
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukraynalı isyancıları desteklediği ve Kırım'ı ilhak ettiği gerekçesiyle Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkelerden yapılan gıda ithalatının durdurulması ya da sınırlandırılması için hükümete emir veren bir kararnameyi dün imzalamıştı.
              
Medvedev bugün bir hükümet toplantısında yaptığı açıklamada, "Yaptırımlar iyi bir şey değildir ve bu kararı almak kolay olmadı ama yapmak zorundaydık" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir