113 çalışanından daha az maaş alıyor

ABD Merkez Bankası Fed’de, Başkan Janet Yellen’dan daha fazla kazanan 113 kişinin olduğu belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMERİKA - ABD Merkez Bankası Fed’in en fazla kazananı Başkan Janet Yellen değil. Reuters’ın Fed çalışanlarının maaşlarından elde ettiği bilgilere göre, Fed’de 113 kişi yıllık ortalama 246 bin 506 dolar kazanıyor. Buna aldıkları ikramiyeler ve diğer yan haklar dahil değil. Fed Başkanı Janet Yellen’ın Kongre tarafından belirlenen maaşı ise yılda 201 bin 700 dolar. 

Fed ilk kez çalışanlarının maaşlarına yönelik halka açık bilgi verdi. Bunun nedeniyse ABD Temsilciler Meclisi’nin Fed’in maaş bilgilerini açıklamasına yönelik gelen talepleri sonrasında gerçekleşti. 

Fed destekçileri, dünyanın en büyük merkez bankalarından birinde çalışan kişilerin en üstün yeteneklere sahip olması gerektiğini söyledi ve bu kişilerin maaşlarının hükümet tarafından değil, bankanın elindeki tahvillerden elde ettiği gelirlerden karşılandığına işaret etti. 

ABD Merkez Bankası’nda üst düzey görevliler haricinde, orta kademe çalışanların ortalama yıllık ücretinin 121 bin 279 dolar seviyesinde olduğu da açıklandı. Bu rakam, ABD’deki diğer finansal düzenleme kuruluşlarında çalışanların aldıkları ortalama maaşın gerisinde kalıyor. Örneğin ABD’nin SPK’sı SEC’de çalışanların ortalama maaşı 157 bin 946 dolar, Federal Mevduat Sigorta Şirketi’ndeyse yıllık ortalama gelir 130 bin dolar seviyesinde. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir