14 saatlik zirveden sonuç çıkmadı

Ukrayna'daki çatışmaları sonlandırmak için 14 saat süren liderler zirvesinden anlaşma çıkmadı. Zirve sonrası Poroşenko'dan ilk açıklama geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ukrayna'daki iç savaşı sona erdirmek için Belarus'un başkenti Minsk'te dün başlayan liderler zirvesi sona erdi. 14 saat süren zirvede bir anlaşmaya varılamadı. Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Rusya'nın öne sürdüğü bazı koşulları "kabul edilemez" bulduğunu söyledi.

Ukrayna'daki krizi sona erdirmek için Minsk'te dün akşam başlayan ve 14 saat süren zirveye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande katıldı. 

Zirvenin sona ermesiyle ilk açıklama Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'dan geldi. Rusya'nın öne sürdüğü bazı koşulları "kabul edilemez" olarak değerlendiren Poroşenko, "Barış için yine de umut var" dedi. Poroşenko bu aşamada olumlu bir haber olmadığını söyledi.

Ayrılıkçılar imzalamadı

Rus haber ajansı TASS'ın haberi göre, Ukraynalı ayrılıkçıların lideri, Ukrayna ile bir anlaşmaya imza atmayı reddetti. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise, Minsk'te devam eden görüşmeler nedeniyle Londra'daki programını iptal ettiğini açıkladı.

Görüşmelerde ateşkesin yanı sıra ağır silahların çekilmesi ve silahsızlandırılmış bölge oluşturulması önerisinin de ele alındığı belirtiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir