2 binden fazla kişiyi işten atıyor

HSBC İngiltere'de 2 bin 217 çalışanını işten çıkarıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiliz HSBC bankası, küresel çapta maliyetlerini azaltma kapsamında İngiltere'de 2 bin 217 çalışanını işten çıkarıyor. BBC'nin haberine göre, HSBC Bank, 3 bin 100'den fazla görev alanının kapatılarak, yeni görev alanlarının belirleneceğini ve bunun sonucu 2 bin 217 çalışanın işine son vereceğini açıkladı. Açıklamada, işten çıkarılacakların büyük bölümünün üst ya da orta yönetici konumunda, sadece küçük bir bölümünün müşteriyle yüz yüze gelen çalışanlardan oluştuğu, işten çıkarmalar nedeniyle şube kapatılmayacağı belirtildi.

HSBC Bank Üst Yöneticisi (CEO) Brian Robertson, "Yönetim ve bürokrasi katmanlarını azaltmak adına İngiltere'de HSBC'nin yeniden yapılandırılması konusunda zor bir karar aldık. Bu değişiklikler, geçen yıl mayıs ayında açıkladığımız stratejide belirttiğimiz gibi etkinliğimizi artıracak ve değişen düzenleyici ortam karşısında karlılığımızı sürdürmemizi sağlamaya katkıda bulunacak" dedi. İngiltere'nin en büyük isçi sendikası Unite, işten çıkarmalara karşı kampanya başlatacağını bildirdi.

Unite yetkilisi David Fleming, geçen yıl HSBC'nin 13,8 milyar sterlin kar ettiğine gönderme yaparak, "Çalışanlara yapılan bu korkunç muameleyi haklı çıkaracak birşey yok" dedi. Fleming, "Bankanın tasarruf etmek için binlerce kişiyi işten çıkarması gerektiği iddia edilirken grubun CEO'su Stuart Gulliver'in 8 milyon sterline ev alması riyakarlığı istihdamı etkilememeli" diye konuştu. HSBC Bank daha önce, yılda 3,5 milyar sterlin tasarruf etmek amacıyla küresel çapta 30 bin kişinin işine son verileceğini bildirmişti. Geçen yıl 7 bin kişiyi işten çıkaran bankanın 288 bin çalışanı bulunuyor.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir