3 Türk'ten 2'si kurtarıldı

Hindistan'daki saldırıda otelde rehin tutulan 3 Türk'ten 2'si serbest, diğer rehine için girişimler sürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılar sonucu, bir otelde rehin tutulan 3 Türk'ten 2'sinin kurtarıldı.

Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman, yaptığı açıklamada, Meltem ve Seyfi Müezzinoğlu adlı 2 Türk vatandaşının Mumbai'de rehin tutuldukları otelden kurtarıldıklarını, güvenlikli alana geçirildiklerini ve sağlık durumların iyi olduğunu bildirdi.

Üçüncü Türk vatandaşının ise otelde hala mahsur durumda olduğunu belirten Bilman, bu kişinin kurtarılması için güvenlik makamlarıyla koordineli bir şekilde çalıştıklarını ve bu kişinin de en yakın zamanda kurtarılmasını ümit ettiğini söyledi.

Bilman ayrıca, otelde operasyonların sürdüğünü, diğer Türk vatandaşıyla bizzat telefonla görüştüğünü ve bu kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçilik Müsteşarı Ahmet Yörük ve bir Hintli görevlinin uçakla Mumbai'ye gittiğini ve bu kişilerin Mumbai'ye vardıklarını belirten Bilman, "Bu yetkililer, olaylardan etkilenen vatandaşlarımızla buluşup, Türkiye'ye salimen dönmeleri için gerekli tedbirleri alıyorlar" dedi.

Hindistan'ın Mumbai kentinde silahlı kişilerin çeşitli yerlerde dün başlattıkları saldırılarda 81'i Hintli 101 kişi öldü, 314 kişi yaralandı.