33 yıl sonra akaryakıta zam

Bahreyn'de 33 yıl sonra ilk defa akaryakıt fiyatlarına zam yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bahreyn Resmi Ajansı'nda yer alan habere göre, Bahreyn Bakanlar Kurulu, benzin fiyatlarındaki ayarlamaları onayladı. 

Bakanlar Kurulu açıklamasında, şunlar kaydedildi:   "Bahreyn Parlamentosu'nun kararına göre, 95 oktan benzinin litresi yüzde 60 artışla 0.41 dolar ve 91 oktan benzinin litresi ise yüzde 56 yükselişle 0.33 dolar olacak. Fiyatlar, bugünden itibaren geçerli olacak. Benzindeki fiyatlarının artırılması, 2014'ten itibaren petrol fiyatlarının düşmesinden kaynaklandı. Petrolün varili, 2014 yılından bu yana yaklaşık yüzde 70 azalarak 120 dolardan 35 dolara düştü." 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bahreyn Enerji Bakanı Abdulhüseyin Mirza ise "Bakanlar Kurulu kararı, düşük petrol fiyatları nedeniyle oluşan bütçe açığına önlem alabilmek ve ülkenin yaşadığı mali durumun düzeltilmesine yönelik bir adımdır. Son dönemde petrol fiyatlarındaki aşırı düşüş, devlet bütçesini olumsuz etkiledi" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Bahreyn'de yakıt ve benzin fiyatlarının 1982 yılından bu yana yani 33 yıldır değişmediğini aktaran Mirza, Bahreyn'deki fiyatların Körfez ülkelerindeki benzinin genel fiyatlarıyla aynı olacağını aktardı. Mirza, yakın zamanda diğer Körfez ülkelerinin de petrol fiyatlarını artıracağını bildirdi.