4 eşli müslüman vatandaşlıktan çıkarılacak

Fransa'da dört kadın ve 12 çocuğuyla yaşayan adamın haksız yere sosyal yardım aldığı gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkarılması isteniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS- Fransa'da peçeli çarşafla otomobil kullandığı gerekçesiyle para cezasına mahkum olan kadının dört kadınla birlikte yaşayan eşinin vatandaşlıktan atılmasıyla ilgili tartışma giderek büyüyor.

Fransa'nın Göç ve Uyumdan Sorumlu Bakanı Eric Besson, bugün basına yaptığı açıklamada, çok eşli olduğu, sırf dört kadınla birlikte yaşadığı ve haksız yere devletten yardım aldığı için bir kişinin vatandaşlıktan atılmasının yasal olarak kolay olmadığını belirtti.

Çok eşlilik sorununun ve haksız yere sosyal yardım almanın farklı farklı konular olduğunu ifade eden Besson, bu konuda görüştüğü hukukçuların da farkı görüşler belirttiğini söyledi.

Besson, "Benim görüştüğüm hukukçuların bazıları, 'Evet, vatandaşlıktan atılabilir', bazıları ise 'Atılamaz' diyor" ifadesini kullandı.

Fransız İçişleri Bakanı Brice Hortefeux, önceki gün yaptığı açıklamada, birlikte yaşadığı dört kadından 12 çocuğu olan ve yasaların boşluklarından istifa ederek, haksız yere devletten sosyal yardım alan adamın vatandaşlıktan atılmasını talep etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir