AB, Pakistan'a 73 milyon euroluk yardımda bulunacak

AB Komisyonu ekonomik krizi derinleşen ülkeye 72 milyon euro insani yardım yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BRÜKSEL - AB Komisyonu iç çatışmalar nedeniyle yaşadığı ekonomik kriz derinleşen Pakistan'a 72 milyon euro insani yardım kararı aldı.

Dış ilişkilerden sorumlu AB Komisyonu üyesi Benita Ferrero-Waldner, Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari'nin de katılımıyla ilk kez toplanan AB-Pakistan zirvesine katılırken yaptığı açıklamada, Pakistan halkının yanında olduklarını belirterek, "mali yardım karşılığında Pakistan'dan terörle mücadeleyi çok ciddiye almasını ve ev ödevlerini daha iyi yapmasını beklediklerini" kaydetti.

Ferrero-Waldner, Pakistan'ın ev ödevleri arasında "iyi yönetim ve eğitimi" saydı.

Zirveye başkanlık eden Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus, bölgesinde son derece büyük önem taşıyan Pakistan'ı "çok ciddiye aldıklarını" vurguladı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ise AB ile ticareti geliştirmek istediklerini belirterek, "İhtiyacımız olan yardım değil ticaret" dedi.

AB'nin Pakistan'a kademeli olarak serbest bırakacağı 72 milyon euronun büyük çoğunluğu, Svat vadisinde hükümetle Taliban bağlantılı güçler arasındaki çatışmalarda yerlerinden edilen halkın temel ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.