AB, Türkiye'yi kara listeye almayacak

AB'nin Türkiye'yi vergi cennetleri kara listesine eklemekten vazgeçtiği, bunda Türkiye'nin vergi şeffaflığıyla ilgili ek taahhütler önermesinin etkili olduğu bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AB Komisyonu'nun üzerinde çalıştığı ve 5 Aralık'ta yapılacak AB Maliye Bakanları toplantısı sonrasında açıklamayı planladığı vergi cennetleri kara listesinde Türkiye'nin yer almayacağı belirtildi.

Bloomberg News'in haberine göre, AB'nin hazırladığı vergi cennetleri kara listesi, Türkiye'nin "belirtilen tüm konuların netleştirilmesi" üzerine bugün güncellendi. Haberde, Türkiye'nin cuma günü vergi şeffaflığıyla ilgili ek taahhütleri içeren bir mektup gönderdiği kaydedildi.

Bloomberg News'in konuya yakın kaynaklara ve 21 Kasım tarihinde hazırlanmış özet bir tablo taslağına dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin vergi şeffaflığı konusundaki taahhütlerinin "yeterli olmadığı" ve Türkiye'nin listeye eklenebileceği belirtilmişti.

Listede 5 Aralık'ta açıklanmadan önce yeni değişiklikler ve düzenlemeler yapılabileceği belirtiliyor. Sırbistan'ın da listeden çıkartılabileceği ifade ediliyor. 

Vergi cennetleri kara listesi 5 Aralık'ta ilan edilebilirVergi cennetleri kara listesi 5 Aralık'ta ilan edilebilir