AB'den Rusya'ya Ukrayna uyarısı

Avrupa Birliği, Rusya'ya "Ukrayna'daki askeri varlığını geri çek" çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Avrupa Birliği, Rusya'dan, Ukrayna'ya asker, savaşçı ve silah göndermeyi durdurmasını ve bu ülke topraklarındaki askeri varlığını geri çekmesini istedi.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, yazılı açıklamasında, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerinin Rusya sınırından Ukrayna'ya önemli miktarda ağır silahlar, tanklar ve askerler geçtiği yönündeki son raporlarının çok endişe verici olduğunu belirtti.

Çatışmaların yeniden tırmanmasından mutlaka kaçınılması gerektiğini  kaydeden Mogherini, taraflardan Minsk'te imzaladıkları ateşkes protokolüne bağlı kalmalarını talep etti.

Mogherini, "Rusya'ya ordunun, silahların ve savaşçıların topraklarından Ukrayna'ya yeni nakillerini engellemesi, kontrolü altındaki askerler, silahlar ve ekipmanları Ukrayna'dan çekmesi ve ayrılıkçıların Minsk yükümlülüklerini iyi niyetle yerine getirmelerini güvence altına almak için onların üzerindeki etkisini kullanmak dahil bu kapsamdaki tüm sorumluluklarına bağlı kalması çağrısı yapıyorum" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir