ABD, federal binaların güvenliğini artıracak

ABD İç Güvenlik Bakanı Johnson, 9 bin 500'den fazla federal binanın güvenliğinin artırılması emrini verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, terörist grupların ülkede saldırı düzenleme ihbarlarına karşılık başkent Washington ve diğer büyük şehirlerdeki 9 bin 500'den fazla federal binanın güvenliğinin artırılması emrini verdi. 

Johnson, yaptığı yazılı açıklamada, Federal Koruma Servisine başkent Washington ve diğer büyük kentlerdeki federal hükümet binalarının güvenliğinin artırılmasına yönelik talimat verdiğini duyurdu. Emniyetlerinin artırılması istenilenlerin güvenlik hassasiyetleri bulunan binalar olduğunu belirten Johnson, Federal Koruma Servisinin günlük 1,4 milyon kişi tarafından ziyaret edilen 9 bin 500'ü aşkın binayı korumakla sorumlu olduğunu kaydetti. 

Johnson, bu adımın federal binaların, personelin ve ziyaretçilerin korunması için tedbir amaçlı atıldığını belirterek, "Bu adımın nedeni apaçık; terörist organizasyonları tarafından güvenlik güçlerine ve diğer hükümet çalışanlarına yönelik ülke içinde veya başka yerde terör saldırıları olacağına yönelik devam eden telefon ihbarları ve Kanada'da hükümet personelini ve tesislerini hedef alan son dönemdeki şiddet eylemleridir" ifadesini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir