ABD hisse senetleri piyasası geriledi

ABD hisse senetleri piyasasında dün yaşanan sert satışlar Standard & Poor’s 500 endeksinde Barack Obama’nın başkanlığa geçmesinden bu yana en keskin düşüşün yaşanmasına neden oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD hisse senetleri piyasasında dün yaşanan sert satışlar Standard & Poor’s 500 endeksinde Barack Obama’nın başkanlığa geçmesinden bu yana en keskin düşüşün yaşanmasına neden oldu. Hükümetin açıkladığı bankları kurtarma planının yetersizliğine yönelik endişeler borsaya satış getirdi.

Bank of America Corp. ve Citigroup Inc. hisseleri yüzde 15'in üzerinde düşüşlerle günü tamamladı. Hazine Bakanı Timothy Geithner'nin halen bankacılık sektörünü kurtarmaya yönelik olarak farklı bazı yapılar üzerinde çalıştığını söylemesi hayal

kırıklığı yarattı.

Daha fazla sermeye ihtiyacı için de olduğu endişeleri hayat sigortası şirketi Principal Financial Group Inc. hisselerinin yüzde 30 oranında değer kaybetmesine neden oldu. Kredi notu S&P tarafından en düşük seviyeye indirilen Alcoa Inc. hisseleri yüzde 10 oranında geriledi.

S&P 500 endeksi kapsamındaki 500 hisse'den yanlızca 9 tanesi dünü yükselişle tamamladı.  Dow Jones endeksi kapsamındaki hisselerden tamamı en az yüzde 2.8 oranında düşüşler yaşadı.

S&P 500 20 Ocak tarihinden bu yana en keskin kaybını yaşayarak yüzde 4.9 oranında geriledi ve günü 827.16 puandan tamamladı. Dow jones endeksi 381.99 puan ve yüzde 4.6 oranında düşüşle 7,888.88 puandn kapandı.

Analistler Geithner'in açıklamalarının hayal kırıklığı yarattığını belirterek,"Ortaya çıkıp dedikleri tek şey, -biz sizin halen bu konunun üzerinde çalıştığımıza inanmanızı istiyoruz.- İyi de biz bunu zaten dün de biliyorduk yeni olan ne var ki?"

ifadelerini kullandılar.