ABD hisseleri günü düşüşle tamamladı

ABD hisseleri, enerji üreticilerindeki gerilemenin imalatta Ağustos'ta kaydedilen artışı gölgelemesi ile gerileyerek günü düşüşle tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin Şubat'tan bu yana en yüksek aylık kazancı kaydetmesinin ardından,ABD hisseleri, enerji üreticilerindeki gerilemenin imalatta Ağustos'ta kaydedilen artışı gölgelemesi ile gerileyerek günü düşüşle tamamladı.

Newfield Exploration Co. enerji üreticilerinin grup olarak yüzde 1.3 düşüşünün ardından yüzde 2.1 geriledi. Delta Air Lines Inc. ve Southwest Airlines Co. en az yüzde 2.8 ralli yaparak taşıyıcı şirketlerdeki yükselişlere öcülük etti. Home Depot Inc., olası bir veri ihlali ile ilgili soruşturma yaptığı açıklamasının ardından yüzde 2 değer kaybetti. Staples Inc., Credit Suisse Group AG'nin hisse notunu artırması ile yüzde 8.1 yükseldi.

S&P 500, yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 16:00'da 2,002.28 puan ile günü tamamladı. Dow Jones Industrial Average, 30.89 puan veya yüzde 0.2 düşerek 17,067.56 puan oldu. Nasdaq Bileşik Endeksi, yüzde 0.4 artarak Mart 2000’den bu yana en yüksek seviyesini genişletti. ABD borsalarında yaklaşık 5.7 milyar hisse senedi işlem görürken, 9 gündür 5 milyarın altında seyreden işlem hacmi düşüşü sonlandırdı.

Cincinnati'de bulunan Schaeffer's Investment Research Inc kıdemli hisse senedi analisti Joe Bell " 2.000 seviyeleri hala mümkün, ancak henüz bu eşiği ikna edici bir biçimde aşamadık. Kısa vadede bu bizi biraz yavaşlatabilir. İmalat endeksi beklenenden iyi geldi. Ancak Ağustos'un önemli kısmında gördüğümüz bu sağlam rallinin ardından, biraz nefes almaya ihtiyacımız var" dedi.

ABD'de ISM imalat endeksi, beklentileri aşarak 59.0 ile son 10 yılın en yüksek düzeyine yükseldi. Institute for Supply Management (ISM) adlı grubun imalat endeksi, Temmuz'da 57.1 olmuştu. 50'nin üstündeki değerler büyümeye işaret ederken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 57 oldu. ABD'de imalat sanayisinin 3 yılın en yüksek seviyesinde yükselmesi, ABD'deki fabrikaların 3. çeyrekte ekonomiye destek olacağını gösterdi.