ABD: IŞİD'e karşı İran'la ortak hareket edebiliriz

Irak'ta IŞİD'in ilerlemesini durdurmak için İran-ABD askeri işbirliği potansiyelini gözardı etmediklerini söyleyen Kerry, Irak konusunda ABD'nin insansız hava uçaklarının da iyi bir olasılık olabileceğini ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Irak’taki son gelişmeler ile ilgili konuştu. İran ile Irak'ta yaşanan çatışmalar konusunu görüşmeye açık olduklarını söyleyen Kerry, Irak konusunda İran ile ortak hareket etmenin sinyalini vermiş oldu.

Kerry, Amerikan medyasına yaptığı açıklamada, Obama yönetiminin "her geçen gün güvenlik koşulları kötüye giden Irak'ın durumunu İran'la görüşme konusunda hazır olduğunu" belirtti.

 "ABD'nin insansız hava uçakları da iyi bir olasılık"

"Irak'ta IŞİD'in ilerlemesini durdurmak için İran-ABD askeri işbirliği potansiyelini gözardı etmediklerini" dile getiren Kerry, ABD'nin insansız hava uçaklarının da iyi bir olasılık olabileceğini ifade etti.

"Washington, Tahran ile konuşmaya hazırdır"

John Kerry, ''İran, bölgedeki şiddeti sonlandırmaya ve Irak yönetiminde güveni inşa etmeye yardımcı olabilirse, Washington, Tahran ile konuşmaya hazırdır'' dedi.

Kerry, İran hükümetiyle herhangi bir iletişimin ise "adım adım gerçekleşeceğini" kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir