ABD istihbarat olayını yalanlamadı

Pentagon Sözcüsü, Uludere olayına ilişkin Wall Street Journal'da çıkan haber ilişkin yaptığı açıklamada, olayı doğrulamadı ancak yalanlamadı da. Sözcü, istihbarat konusunda yorum yapmayacağım demekle yetindi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü George Little, Uludere olayıyla ilgili Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere ilişkin olarak olayı doğrulamazken, yalanlamaktan da kaçındı.  Haberin kaynağını bilmediğini söyleyen Little, sızdırmaların mümkün olduğunu ancak İstihbarat konusunda yorum yapmayacağını söyledi.

Uludere Necdet Özel ile konuşulmadı

Pentagon'un olağan basın brifinginde konuşan Little, Türkiye ile ülkeleri arasında kalıcı ve çok güçlü askeri ilişkiler bulunduğunu  kaydetti. PKK ile mücadelede Türkiye ile çalışmaya devam edeceğiz diyen Little,  "Kalıcı, sağlam ve güçlü bir ittifakımız var. Türkiye, NATO'nun önemli  bir parçası. Türkiye ile önemli ikili güvenlik ilişkilerimiz bulunmakta ve her  iki ülke açısından önem taşıyan bir dizi konuda Türkiye ile yakından çalışmaya  devam edeceğiz”  şeklinde konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in temaslarında konunun  gündeme gelip gelmediği sorusuna karşılık Little, Özel ile ABD Genelkurmay Başkanı'nın görüşmesine dair teknik  detaylara girmeyeceğini ama bu konunun gündeme geldiğini hatırlamadığını ifade  etti.

George Little, Orgeneral Özel'in ziyaretiyle haberin yayımlanma tarihinin  zamanlamasına yönelik bir soru üzerine ise böyle bir bağlantı görmediğini  vurguladı.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir