ABD istihdam verileri bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Asya borsaları Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) dünkü faiz indiriminin ardından daha fazla gevşeme yönündeki beklentilerin küresel toparlanmayı güçlendireceği umuduyla bugün yükseldi. Japonya'da finans piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olması ve ABD istihdam verileri öncesinde işlemler durgun seyir izledi.

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.4 yükseldi.

ABD borsaları beş yılın en düşük seviyesinde açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisin ardından dün teknoloji hisseleri öncülüğünde yükseldi.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 10 aydır ilk kez faiz indirmesi ve gerektiği takdirde ekonomiye destek için daha fazla adım atmaya hazır olduğunu ortaya koyması da piyasayı olumlu etkiledi.

ECB'nin açıklamaları Fed'in destekleyici politikalarının devam edeceği yönünde Çarşamba günü yaptığı açıklamayı izledi. Fed'in iki günlük Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından önceki gün yapılan açıklamada, faiz oranlarının düşük tutulabilmesi ve büyümenin desteklenmesi için aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarına devam edileceği, gerekirse alımların hızlandırılabileceği belirtilmişti.

ABD'de bugün de tarım dışı istihdam ve aylık işsizlik oranı açıklanacak. Reuters anketine katılan ekonomistler, tarım dışı istihdamın Nisan'da 145,000 kişi artmasını, işsizlik oranının yüzde 7.6'da kalmasını bekliyorlar.

Apple ve Facebook hisselerindeki kazanımlar Nasdaq'da yükselişe katkı sağlarken S&P 500 endeksi de rekor yüksek seviyeden kapandı.