ABD, Pakistan'da militan hedeflerini vurdu

Pakistan'ın Güney Veziristan bölgesindeki militan hedeflerini vurması sonucu 5 kişi öldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSLAMABAD - ABD'ye ait insansız uçakların Pakistan'ın Güney Veziristan bölgesindeki militan hedeflerini vurması sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü.

Bir istihbarat yetkilisi, Güney Veziristan'ın batısındaki bir köye düzenlenen operasyonda, militanların eğitildiği bir kampa 3 füze fırlatıldığını söyledi. Başka bir yetkili ise görgü tanıklarına dayanarak, bu saldırıda en az 5 kişinin öldüğünü söyledi. Ölenlerin militan olup olmadığı bilinmiyor. 

ABD uçaklarının başka bir köye de operasyon düzenlediği, burada ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi verilmediği belirtildi. Yetkililer, en az iki insansız uçağın, Taliban ve El Kaide'nin kalesi olan bölgelere füze fırlattığını bildirmişti.

ABD'nin müttefiki Pakistan, bağımsızlığını ihlal ettiği ve militanlarla mücadeleyi baltaladığı gerekçesiyle ABD'nin füze saldırılarına karşı çıkıyor. Washington yönetimi, İslamabad ile varılan anlaşma uyarınca operasyonları düzenlediğini belirtirken, Pakistan böyle bir anlaşma yapıldığını yalanlıyor.