ABD: Putin doğru adımlar atarsa...

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, son dönemde Ukrayna konusunda yapıcı adımlar atan Rusya lideri Putin'in olumlu yaklaşımına devam etmesi durumunda ABD'nin bu ülkeye yönelik yaptırımları kaldırabileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Londra'da gazetecilerle biraraya geldi. Rusya'daki ekonomik gelişmleri değerlendiren Kerry, Putin'in Ukrayna sorununun sona ermesi için yapılmış olan ateşkes anlaşması uyarınca taahhütlerini yerine getirmesi haline ABD ve Avrupa ülkelerinin yaptırımları haftalar hatta günler içinde kaldırabileceğini belirtti.

"Yaptırımların tek amacı uluslararası normu yeniden tesis etmek"

Gazetecilerle konuşan Kerry, "Bu yaptırımlar, Başkan Putin'in tercihlerine bağlı olarak haftalar veya günler içinde kaldırılabilir. Bu yaptırımların tek amacı ülkeler arasındaki davranışlarda geçerli olan uluslararası normu yeniden tesis etmektir." dedi.

"Rublenin değer kaybının tek sebebi yaptırımlar değil"

Kerry bu konuda bir soruya yanıt verirken, rublenin değer kaybına sadece yaptırımların değil, petrol fiyatlarındaki düşüş ve Rus ekonomisinin durumu gibi etkenlerin de neden olduğunu
söyledi.

Kerry, "Bir araya gelen pek çok unsur var ancak yaptırımların Başkan Putin'i farklı tercihlere yöneltmek için uygulandığı bir gerçektir" dedi.
              

Bu konularda ilginizi çekebilir